Aquest més de febrer ha arrancat la temporada 2024 d’Orientació

El CAX Orientació ha iniciat la temporada 2024 i ha participat en la segona jornada de la Lliga Espanyola d’Orientació (LEO) que va transcórrer per terres de la província d’Àvila durant el cap de setmana del 17 i 18 de febrer. Al final, tan sols van ser dos orientadors del CAX els que pogueren desplaçar-se i participar en les dues proves de la Máximus O Meeting puntuables per a la LEO.

La prova de Llarga Distància del dissabte es va disputar en la zona del Risco del Cuervo en Hoyo de Pinares que comptava amb un terreny net i de visibilitat excel·lent que permetia carreres molt ràpides encara que en altre zones la presència de la jara i el desnivell limitava la progressió dels orientadors. Al final, va ser una prova variada, exigent i on era necessari mantenir la concentració fins el final. En aquesta prova Arnau Benito, en la categoria M-14, arribava en la 26ª posició i Paco Benito, en M-21B, finalitzava en el 25é lloc de la classificació.

El diumenge, la prova de Mitja Distància se celebrava per la Dehesa de Navaluenga. Un verdader laberint de roques on la precisió tant en la navegació com en l’atac al control eren factors claus en tots els recorreguts. L’exigència tècnica va ser molt alta i la manca de precisió en la direcció podia fàcilment desembocar en errors paral·lels i grans pèrdues de temps, ja que la relocalització podia resultar realment complicada. Arnau Benito, en M-14, no aconseguia finalitzar la prova i Paco Benito, en M-21B, entrava en la 28ª posició.

La Máximus O Meeting d’Àvila ha sigut el debut del CAX Orientació en la 2ª Divisió de la Lliga Espanyola d’Orientació a peu (LEO) on el club s’ha marcat l’objectiu de mantenir la categoria al final de la temporada on dels 25 clubs que la conformen, baixen tres de manera directa i tres més es disputen la promoció de descens. En aquesta prova, el CAX Orientació ha aconseguit els primers punts, un total de 109’61 punts que de moment li permeten situar-se en la penúltima plaça de la classificació, la 24. Les properes cites en la LEO seran més propícies per al club xativí ja que es disputen en zones més pròximes i podran desplaçar a un major nombre d’orientadors i així aconseguir un major número de punts que els permetà continuar somiant en la permanència en 2ª Divisió. La tercera LEO serà el Trofeu Costa Càlida que se celebrarà els dies 2 i 3 de març en Caravaca de la Cruz (Múrcia) i la quarta prova és XIII Premi Internacional d’Orientació de la Comunitat Valenciana, els dies 9 i 10 de març, a Requena (València).