Maria Sanz i Lucía Chorques bronze en dobles femení

El passat cap de setmana el bàdminton espanyol va reprendre les competicions nacionals després de la pausa del mes d’agost, amb els esportistes dels diferents clubs encarant la recta final de la temporada 2022, entre ells els esportistes del Club Bàdminton Xàtiva que en aquesta ocasió es van desplaçar fins a la localitat murciana de Cartagena per a participar en el Màster Nacional de les categories Sub-15 i Sub-17.

A la categoria Sub-17 on van competir quatre dels esportistes xativins. En la prova d’individual masculí Hugo Medina va competir en el grup D on va ocupar la tercera plaça després de caure en totes dues trobades, d’altra banda, David Polop que va disputar les seues trobades en el grup I va ocupar la segona plaça després d’aconseguir dues victòries i una derrota que li va impedir estar en la fase final del torneig.

La sort va canviar en les proves de dobles on Vicent Molina i David Polop van aconseguir la segona posició en el torneig. El duo xativí va partir com a cap de sèrie número u del torneig i va quedar enquadrat en el grup on va aconseguir la primera plaça després d’imposar-se en totes dues trobades sense massa dificultats. Això els va valdre al costat del fet de ser caps de sèrie número u per a evitar les semifinals i plantar-se en la final enfront de la parella formada per Alejandro Baschwitz i Guillermo Figueras. Una final en la qual Guillermo i Alejandro es van mostrar molt sòlids i van acabar imposant-se per 21-9 i 21-14 als xativins que van aconseguir d’aquesta manera la seua primera plata en un màster nacional.

En la prova de dobles femení la parella formada per Maria Sanz i Lucía Chorques del C.B Drop València va estar molt prop de classificar-se per a disputar la final del torneig. Aquestes esportistes van quedar enquadrades en el grup B on van aconseguir imposar-se en dues de les trobades i van cedir enfront del parell cap de sèrie número dues formada per Uxia Fernández i Aina Urgell, la qual cosa porte a ocupar la segona plaça del grup. No obstant això, aquest resultat els va valdre per a obtindre el bronze en la prova de dobles femení.

Els esportistes júnior amb la prova de dobles mixt on Maria Sanz i Vicent Molina en aquesta ocasió no van poder optar a les primeres places, després de perdre dues de les tres trobades de la fase de grup, malgrat aconseguir estar molt prop de la victòria de diversos dels sets disputats i que podrien haver canviat el rumb en cas de caure del costat xativí.

Seguint amb la categoria Sub-15 on Sarai Ramón i Ximo Torres van participar en la prova d’individual femení i masculí respectivament. Ximo va quedar enquadrat en el grup C on no va poder obtindre la victòria malgrat realitzar dues bones trobades, perquè en totes dues trobades se li va escapar la possibilitat de forçar el tercer set en cedir 21-19 en el segon. En l’apartat femení Sarai Ramón tampoc va ser capaç d’obtindre la victòria en el grup F, després de caure, amb claredat, enfront de Ivayla Valentinova i Candela Martínez enfront de la qual podia haver lluitat més per la victòria.

I per a finalitzar a la prova de dobles mixt on Ximo i Sarai van aconseguir la tercera plaça del grup B després de guanyar una trobada i estar molt prop d’aconseguir alguna victòria més en els dos partits restants que van mostrar molta igualtat en el marcador.