El sindicat alerta del major risc de contagi en aquesta seu comarcal

CSIF avisa dels elevats nivells de CO₂ en la seu comarcal de Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) situada a Xàtiva. La central sindical adverteix que multiplica per tres el màxim recomanat i insta Delegació del Govern i al Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions a proporcionar màscares FFP2, filtres HEPA i mesuradors de CO₂ per a aquestes dependències.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que aquestes instal·lacions, que paren atenció a tota la comarca de la Costanera, no mantenen les mesures de seguretat adequades per a minimitzar el risc de contagi. El sindicat ha dut a terme un mesurament de CO₂ en el seu interior, i el resultat ha sigut de 2.616 parts per milió, quan el màxim recomanat és de 800 ppm.

La central sindical recalca que aquestes dependències compten amb una plantilla de 25 empleats públics, als quals se sumen, prèvia cita prèvia, nombrosos usuaris que acudeixen per a incidències, recaptació o afiliacions a la Seguretat Social, entre altres qüestions.

CSIF considera imprescindible la urgent adopció de mesures per a reduir la contaminació, ja que a partir de 800 ppm ja s’estaria inspirant un 1% de l’aire respirat per una altra persona, per la qual cosa hi hauria un major risc de contagi. La central sindical exigeix la dotació de màscares FFP2 a tots els treballadors i la instal·lació de filtres HEPA per a depurar l’aire o de mesuradors de CO₂.

El sindicat, en aquesta línia, també sol·licita un increment del teletreball, amb la posada a la disposició de connexió i equips informàtics dels empleats públics que el requerisquen. CSIF, d’altra banda, lamenta que la falta de dotació de mitjans s’agreuge amb instruccions que poden suposar un risc, com la difosa des de la Direcció Provincial de Tresoreria als seus treballadors perquè no utilitzen màscares si existeix entre ells més de dos metres de separació, encara que compartisquen dependències.