Una U.D. Alzira amb coratge cau davant un Athletic Club amb solera

Dia gran el que es va viure ahir en el Lluís Suñer Picó. Un equip històric de la primera divisió i que té un idil·li amb la Copa del Rei com és l’Athletic Club de Bilbao, va visitar la ciutat de la ribera per a enfrontar-se a l’U.D. Alzira en la primera ronda d’aquesta competició. Tot això esdevé l’any en què el club valencià està celebrant el seu centenari.

Amb l’alineació presentada i ja en els primers minuts de joc, es podia veure que els biscaïns respecten molt la competició i que anaven a anar per totes des de l’inici. De fet, en aquests primers compassos, el porter local Lluís Andreu es vestiria d’heroi per a negar-li el gol a un poc encertat Asier Villalibre. A partir d’aquest moment, el partit va entrar en una fase més calmada que es trencaria en el minut 16, quan després d’una pèrdua en el centre del camp, el mateix Villalibre projectava a Álex Berenguer en avantatge sobre els defenses per a aconseguir el 0-1 en el marcador.

Amb el marcador advers, els de Marc Garcia no li van perdre la cara al partit, i entrada la mitja hora, Marenyà provava a Aguirrezabala amb un xut de fora de l’àrea que va passar prop del pal. Va ser la més clara per a una Alzira que patia el ritme imposat en bandes per Berenguer i Nico Williams. En el minut 43, fruit d’una acció amb aquests dos jugadors com a protagonistes, va arribar el 0-2 per als bilbaïns obra del mundialista.

Després del pas pels vestuaris, els locals van eixir sense complexos a intentar tancar en el seu camp als d’Ernesto Valverde. Aguirrezabala va estrenar els seus guants realitzant dues meritòries parades per aturar les intencions de Javi Serra i Álvaro Garcia. Després d’aquest frenètic inici, el partit va entrar en una fase de passivitat pel fet que els bascos es defensaven amb la pilota davant d’una U.D. Alzira que continuava pressionant com si els minuts no pesessin. Els de la ribera ho van continuar intentant sense premi, i un mà a mà errat per Iñaki Williams va ser el preludi del xiulet final.

Gran imatge oferida per l’equip de 2a RFEF que li va jugar de tú a tú a un equip que ha guanyat aquesta competició en 24 ocasions.