La tradicional recollida de donatius es prolongarà del 15 de febrer al 31 de març

Creu Roja va posar en marxa ahir a la Comunitat Valenciana la seua primera Bandereta en línia, campanya amb la qual trasllada a Internet el seu històric Dia de la Bandereta, per a continuar recollint donatius que en aquesta ocasió destinarà als projectes que ve desenvolupant a València, Alacant i Castelló a favor de les Persones Majors. I és que la pandèmia obliga a Creu Roja a innovar per a assegurar la continuïtat d’aquest tradicional i important esdeveniment, garantint així les mesures sanitàries i de protecció necessàries per a evitar la propagació del coronavirus.

Precisament a causa de la crisi sanitària del Covid-19, Creu Roja va posar en marxa l’any passat el Pla Creu Roja Respon, la major mobilització de recursos de la seua història per a fer costat als col·lectius vulnerables. En aqueixa atenció integral que va desenvolupar, el col·lectiu de les persones majors va ser un dels objectius prioritaris d’atenció per a l’organització humanitària, en tant que van ser dels quals més van acusar les primeres setmanes de la pandèmia, en molts casos aïllats, amb problemes de mobilitat i sense recursos.

Entre els projectes que Creu Roja està desenvolupant en el seu suport cal destacar Acompanyament en Domicili; Salut Constant; Persones Cuidadores; Bon Tracte a Persones Majors; Persones amb Funcions Cognitives Deteriorades i Embulla’t.

Aquest últim projecte es va posar en marxa per a intensificar les trucades telefòniques a aquest col·lectiu amb temes d’interés a traslladar-los. Paral·lelament s’han desenvolupat amb ells activitats que contemplen la instal·lació d’aplicacions en mòbil, la realització de vídeo anomenades i fins a l’ús de xarxes socials per a la creació de noves amistats.

El projecte de Bandereta en línia de Creu Roja ha recollit suports de celebritats del món de la Cultura i l’Esport de la Comunitat Valenciana, entre ells Carlos Latre, el presentador Ximo Rovira, Junta Central Fallera a través de la Fallera Major 2021 de València, Consuelo Llobell, les Fogueres d’Alacant, el València CF, a través dels seus ex jugadors Ricardo Arias i Fernando Giner, el Villareal CF, a través del seu jugador Vicente Iborra, el periodista Màxim Huerta, i els actors Ferrán Gadea i Iris Lezcano, entre altres.

Així mateix, À Punt Mèdia col·laborarà en la campanya a través del seu web, en la qual situarà un bàner d’accés directe al portal de Creu Roja per a facilitar a qualsevol persona que vulga fer la seua aportació a favor de les Persones Majors a la Comunitat Valenciana.

Per a això, es podrà accedir al portal https://cercadeti.cruzroja.es/banderitacomunidadvalenciana o fer el donatiu per a Creu Roja València per Bizum València (01560).

Així mateix, es podrà accedir directament a través dels post de Bandereta en línia que es pujaran des dels perfils de Creu Roja a Alacant, Creu Roja a Castelló i Creu Roja a València i Creu Roja a la Comunitat Valenciana.