Les dues propostes de Xàtiva que hi participen estan valorades en 3.220.000 euros 

Continuen les votacions finals dels Pressupostos Participatius 2021 de la Generalitat Valenciana amb dues propostes de Xàtiva que es postulen a guanyar les votacions finals. Aquestes propostes són, per una banda, la creació d’un Parc d’Habitatge Públic per a Joves al Nucli Antic de Xàtiva pressupostat en 3.100.000 € i, per altra banda, una Intervenció de Restauració a l’ExConvent de Sant Domènec pressupostada en 120.000 €.

Per votar aquests projectes, els quals han passat totes fases dels Pressupostos Participatius fins a arribar a l’actual fase final, cal registrar-se a la plataforma web de la Generalitat Valenciana gvaparticipa.gva.es i dirigir-se a la pestanya d’Àmbit Comarcal i seguidament a l’apartat de Comarques Centrals, on s’hauran de buscar els dos projectes de Xàtiva per votar a tots dos.

A més, i amb el suport de la Regidoria de Participació de l’Ajuntament de Xàtiva i per facilitar el procés de votació i reduir la bretxa digital, es posen a disposició de la gent, de dilluns a divendres, diferents punts de suport a la votació. Aquests s’ubiquen a la porta de l’Ajuntament de Xàtiva (de 10 h a 14 h), a la Casa de la Joventut (de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h), a la Casa de les Dones (de 9 h a 14 h) i un últim punt que rotarà per diferents espais de la ciutat. Per a guiar a les persones a votar en els punts de suport, aquestes han de saber-se la direcció i contrasenya dels seus correus electrònics (qui es registrarà i depositarà el vot serà la mateixa persona, amb el suport i guiatge d’una persona dinamitzadora, respectant en tot cas la llibertat personal i la privacitat de les dades). També, el Consell de la Joventut traurà al carrer diversos dies punts d’informació.

Amics de la Costera, associació que ha impulsat la presentació d’una de les propostes i que està mobilitzant per al suport de les dues i úniques que afecten a Xàtiva i la Costera, vol recalcar que aquesta és una oportunitat per a la ciutat però, en la que, perquè tire endavant, s’han d’involucrar de manera directa tots els xativins i totes les xativines.