Les jornades tindran lloc del 2 al 4 d’agost

L’Editorial Ulleye ha fet públic el programa i forma de participació a les XIV Jornades d’Art i Història 2022 que tindran lloc del 2 al 4 d’Agost, a la Casa de Cultura de Xàtiva.

Enguany les conferències es dedicaran al Collar de la Coloma, en el seu mil·lenari, a Ramón Simarro Oltra, en el dos-cents aniversari del seu naixement, a Joan Fuster en centenari del seu naixement i al pintor Vicent Gómez García en el desé aniversari de la seua defunció. 

De Vicent Gómez podrem contemplar la seua obra en l’exposició retrospectiva que es podrà visitar a la Casa de la Cultura i que s’inaugurarà el 29 de juliol. Enguany es visitarà l’església de Santa Maria, el seu campanar i cripta, i els carrers i edificis de la Vila d’Ontinyent, la Basilica Menor de Sant Jaume Apòstol d’Algemesí, (declarada Bé d’Interés Cultural i Tresor Históric-Artístic Nacional) i la Capella de la “Troballa de la Mare de Déu de la Salut”, seu del Patronat de la “Festa de la Mare de Déu de la Salut”, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat (UNESCO) i el Reial Monestir de Santa Clara de Xàtiva. En el transcurs de la XIV Jornades s’estrenarà l’obra musical en record del pintor Vicent Gómez creada per Joan Gómez Alemany qui la interpretarà presencialment.