El termini màxim per a edificar el nou centre és de 17 mesos, i per això es preveu que les obres finalitzaran en maig de 2024

Les empreses interessades tenen fins al pròxim 22 d’abril per a optar a l’edificació de l’institut, que compta amb una inversió total de 9,6 milions d’euros. El termini màxim per a edificar el nou centre és de 17 mesos, i per això es preveu que les obres finalitzaran en maig de 2024.

En octubre de 2021 el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà va explicar que es treballa perquè les obres de construcció del nou IES Francesc Gil comencen al més aviat possible.

L’alcaldessa de Canals, Mai Castells, es mostrava molt contenta perquè ja es veu el primer pas d’aquest gran projecte. Segons afirmava, “és una reivindicació que es du fent des de fa 40 anys i el nostre equip de govern ha prioritzat aquesta qüestió perquè es faça possible”. També es mostrava molt il·lusionada perquè serà un edifici més gran i on s’ampliarà el nombre d’alumnes a quasi 230 més.

Així mateix, el regidor d’urbanisme Miquel Alventosa opinava que era una molt bona notícia per a Canals. També destacava que aquest nou IES Francesc Gil suplirà totes les deficiències que té l’edifici vell. Segons Alventosa “a final d’any veurem com comencen les obres del nou i és una promesa complida per part de la Conselleria d’Educació i de l’equip de govern”.

La superfície total del terreny és de 7.374,00 m², repartits entre la superfície d’edificació, 2.896,74 m², i la superfície d’espais exteriors, 4.477,26 m².El nou edifici estarà format per dos blocs paral·lels units per un porxe comú. El bloc principal es destinarà a l’activitat docent, la biblioteca, el despatx de direcció i els diferents laboratoris. El segon bloc, comptarà amb gimnàs, vestuaris, lavabos, menjador i cuina. A més, també hi haurà un espai d’arbratge amb espècies de la zona