El dia 25 de novembre es realitzarà la lectura del manifest feminista a la plaça de la Vila

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Canals ha presentat els actes que es duran a terme amb motiu de la celebració del 25 N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Entre elles, es troba el concert del grup DONES, la ruta guiada “Canals amb una altra veu” i diverses xarrades dirigides a tots els públics.

El grup DONES està format per quatre joves, tres cantants i una DJ. DONES ofereix un repertori variat que barreja temes de grups valencians i catalans com El Diluvi, Maluks, Roba Estesa, Jazzwoman, Pupil·les o Suu, amb artistes reconegudes al panorama nacional com Rozalén, Tremenda Jauría, Rosalía, Amaral, La Quinta Estación o Mafalda. A més, el grup rep un xicotet homenatge a grups punters de música en valencià com Aspencat, La Fúmiga o Txarango, i a grups festers com La Pegatina, Bongo Botrako o Talco. 

Aquest concert tindrà lloc el pròxim 19 de novembre a les 22.30 hores al Centre Cultural Calixte III, amb entrada gratuïta i fins a completar aforament. 

El dia 25 de novembre, a les 12.00 hores, es realitzarà la lectura del Manifest feminista a la plaça de la Vila. A aquest acte estan convidats tots els veïns i veïnes de la població. A més a més, aquest mateix dia s’il·luminarà la Lloca de color violeta en honor a totes les que ja no estan entre nosaltres.

El dia 26 tindran lloc dues xarrades. La primera d’elles va dirigida als i les alumnes dels instituts de la població amb el títol “Relacions 3.0: Ciberviolència de gènere”. La segona xarrada, sota el nom “La violència contra les dones en Espanya: la magnitud del problema”, s’impartirà a Ca Don José a les 19.00 hores. Ambdues estan dirigides per la consultora d’igualtat Fem-Acció.

I per últim, els actes acabaran amb la ruta guiada, que tan gran acollida va tindre en la primera edició, anomenada “Canals amb una altra veu”. L’eixida de la ruta serà des de la Lloca a les 11.00 hores i en ella es recorrerà el nucli urbà del poble abordant diferents qüestions històriques i socials des d’una perspectiva d’equitat i igualtat, i aportant noves perspectives entre les quals s’inclou la de gènere. 

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Canals, Hilzonde Badia, convida a totes les veïnes i veïns del municipi a participar en aquests actes que “serveixen per a conéixer la problemàtica que pateixen avui en dia les dones i amb els coneixements suficients poder-los fer front i erradicar la violència contra la dona”.