El diputat Jesús Pla va acompanyar a membres de col·lectiu de Xàtiva en el repartiment d’informació front a diverses entitats bancàries

Ahir dijous, membres del col·lectiu de Compromís Xàtiva, acompanyats pel diputat Jesús Pla, van repartir documentació amb informació d’interés per als usuaris dels bancs. Aquest acte forma part d’una campanya de Compromís exigint als bancs un tracte adequat per als seus clients. A la documentació entregada s’explica que, tot i els 100 milions d’euros en ajudes que han rebut els bancs, els horaris d’atenció són cada vegada menors, i de pitjor qualitat.

Tal com va declarar el diputat, Jesús Pla “hi ha menys oficines, molts dels pobles no en tenen cap i alguns no tenen ni caixer, però les comissions no paren de créixer. A més a més, sembla que els bancs no tinguen cap intenció de tornar els diners del seu rescat i això ens obliga a eixir al carrer a reclamar els drets de la ciutadania”.

El portaveu comarcal de Compromís, Josep Maria Sebastià, va afegir que “a Xàtiva, cada vegada hi ha menys oficines i empleats. El 45% de les plantilles dels bancs han desaparegut. Al País Valencià 245 pobles no tenen oficina i 138.000 persones no tenen un caixer al seu poble.” El secretari local de Compromís, Ferran Minguet també va indicar que “no és acceptable l’horari reduït d’atenció que estan marcant molts bancs”.

Els membres del col·lectiu de Xàtiva anuncien que continuaran amb aquesta campanya de repartiment d’informació i també recolliran les queixes de la ciutadania.