Entre les propostes de Compromís està promocionar un turisme de qualitat vinculat al patrimoni natural i cultural evitant les massificacions 

Compromís Xàtiva informa mitjançant nota de premsa de la seua postura en quant al foment el turisme a la ciutat de Xàtiva. 

Segons indiquen des del grup municipal, l’elaboració d’una estratègia de ciutat amb la participació real de tots els agents socials és una demanda històrica del seu col·lectiu des de fa anys. 

Asseguren que, des de meitat de març que es va iniciar el confinament, no han trobat cap declaració pública de l’alcalde Roger Cerdà ni de la regidora Raquel Caballero on es mostre de manera clara un full de ruta sobre com es recuperarà un sector tan important per a la ciutat i que té un important efecte sobre altres com el de l’hostaleria.

Compromís Xàtiva proposa promocionar un turisme de qualitat vinculat al propi patrimoni natural i cultural evitant les massificacions que el facen insostenible. Un sector que compte amb el suport de l’administració local per formar els seus professionals en l’excel·lència, necessària per generar el turisme de qualitat que deixe beneficis a la ciutat. 

Proposen també que l’administració s’implique a generar producte més enllà dels espais expositius, aconseguir que acudir a Xàtiva no siga vindre a veure coses sinó vindre a viure una experiència atractiva per als visitants. 

D’altra banda destaquen des de la formació local que, des de l’ajuntament, s’està fallant al sector al permetre determinats intrusismes i competències deslleials que perjudiquen a les persones i empreses que han invertit de bona fe i estan generant riquesa per a la ciutat seguint les normes. 

Finalment, Compromís Xàtiva proposa una reunió amb Francesc Colomer, Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, per demanar-li que tal com s’ha fet amb el turisme litoral, el d’interior també reba un suport clar des de l’administració per superar la COVID19.