La primera setmana de febrer s’han suprimit 25 trens a la línea València – Moixent

Segons informen des de Compromís la Costera – la Canal, la primera setmana de febrer s’han suprimit 25 trens a la línea València – Moixent en una mostra més de l’incompliment de l’obligació de RENFE i ADIF de garantir un transport públic digne. Des de la coalició consideren aquest incompliment encara més greu en aquests temps de pandèmia quan aquestes supressions impliquen la massificació dels trens que queden i l’augment del risc de contagi. Situació que agreuja més les carències del transport públic comarcal que portem anys denunciant. 

Davant la gravetat d’una situació que posa en perill treballs i salut i dificulta altres qüestions com els estudis, des de Compromís la Costera – la Canal traslladaran als seus representants a les diferents institucions la necessitat de continuar treballant per millorar aquesta situació.  

Segons Compromís, el ministre Ábalos i el President Sánchez no poden trencar confinaments per inaugurar noves vies de l’AVE quan amb el mal servei que es presta a les rodalies es posa en perill el benestar i la qualitat de vida de les persones. Les rodalies són els trens més utilitzats i necessaris i el seu manteniment i millora hauria de ser prioritari per a l’estat. A les comarques centrals, als problemes generats amb aquesta línia s’afegeixen el de l’abandonament de dècades que ha patit la línia Xàtiva – Alcoi, la pèrdua d’estacions com la de la Font de la Figuera o els problemes amb el transport per bus a molts pobles.