Segons el portaveu de Compromís, Pepe Garrigós, en aquests 8 mesos el Govern ha desatés aquest problema i al voltant d’un centenar de gats estan a l’espera de ser esterilitzats

Compromís ha recollit queixes per part del veïnat referents al descontrol de les colònies felines presents al poble i afirmen que els conflictes veïnals relacionats amb gats comunitaris són una constant habitual que perjudica tant persones com animals. Els gats de les colònies són sempre les principals víctimes d’eixa absència de gestió ètica municipal, però les persones que gestionen colònies felines pateixen en silenci maltractament emocional, assetjament de veïns o incomprensió de l’Ajuntament, i fins i tot, en alguns casos, maltractament físic amb resultat de lesions. 

Les colònies es controlen gràcies al treball compartit dels recursos públics i la participació voluntària dels ciutadans implicats en la cura i alimentació dels gats. Entre els anys del 2019 i 2023 el govern anterior de Compromís-PSOE va esterilitzar a uns 104 gats en col·laboració amb l’associació “La Gatera” creada per a atendre i controlar les colònies d’aquests animals en l’Alcúdia de Crespins. 

Segons el portaveu de Compromís, Pepe Garrigós, en aquests 8 mesos el Govern ha desatés aquest problema i al voltant d’un centenar de gats estan a l’espera de ser esterilitzats mentre arriben les queixes de desenes de veïns davant la proliferació d’aquests animals als carrers, que provoquen no sols problemes a les persones, sinó també al medi ambient. Com ha declarat Garrigós: “No cal fer molts estudis, el procediment és senzill: captura, esterilització i solta. Tal com s’ha fet els darrers anys”. 

Compromís remarca que La Llei 7/2023 de Protecció dels drets i el benestar dels animals protegeix a tots els gats de carrer que no podran ser sacrificats i obliga l’ajuntament a disposar d’un veterinari col·legiat que atenga els gats comunitaris que el requerisquen.