Aquest cap de setmana s’inicien les festes que continuaran el 27 i 28 de gener

Aquesta setmana Cerdà celebrarà el primer dels dos caps de setmana festius en honor al Patró Sant Antoni Abat. Cerdà celebra les seues festes, per acord plenari, el cap de setmana posterior més pròxim al 17 de gener. Per això, aquest divendres, a les 20 h, està prevista l’entrega de la foguera pels muntadors a l’abanderat de 2024. Eixe dia hi haurà entrepans per a tots els assistents. 

Dissabte 20, a les 10 del matí, començaran les festes amb volteig de campanes i una fira Kerme per a tota la població. A les 18 h començarà la desfilada de comparses mores i cristianes que recorrerà els carrers de la població i acabarà a peus de la foguera. Encapçalarà la comitiva el grup de danses de Cerdà i la banda de la Unió musical de Llanera de Ranes. A les 20 h serà la rebuda d’autoritats a l’Ajuntament, la recollida de l’abanderada de 2023 i l’abanderat de 2024. L’encesa de la foguera tindrà lloc a les 21 h i a les 12 de la nit, actuació de l’orquestra Freedom i posterior torrà d’embotits. 

Diumenge 21 de gener, els actes començaran a les 11 del matí amb la recollida de l’abanderat i una cercavila per a l’ofrena als difunts al cementeri municipal. Posteriorment, a les 11.45 h, ofrena al patró a l’església, solemne missa en honor al patró, repartiment de pa beneit i mascletada al carrer de les escoles. A les 16.30 h, tindrà lloc la benedicció dels animals a la plaça de l’Església i després l’inici de la festa dels parells. A les 19.30 h, acabaran els actes del primer cap de setmana amb la processó en honor al patró i la disparada d’un castell de focs artificials. 

El cap de setmana dels dies 27 i 28 també hi haurà actes. El dissabte 27, a les 11 del matí, començaran els preparatius del dia de les paelles amb la recollida dels ingredients. La festa de les paelles s’iniciarà a les 12 h. A les 16 h, tardeig amb música dels 80 i zona de jocs i activitats per als més menuts. Diumenge 28, a les 10.30 h del matí, l’abanderat repartirà els dolços tradicionals de S. Antoni i a les 11.30 h, a la plaça Bandera d’Espanya hi haurà un parc infantil.