El sindicat ha presentat una campanya per denunciar la situació que pateix la joventut a Comarques Centrals

El sindicat Comissions Obreres ha presentat una campanya per denunciar la situació que pateix la joventut a Comarques Centrals.  La campanya “Recuperem el futur” es durà al carrer dels principals municipis de les Comarques Centrals, així com als instituts i universitats, a més d’apropar-les a les empreses per a l’acció sindical quotidiana dels delegats i delegades de CCOO. Segons el sindicat, la joventut no troba oportunitats al territori, pel que ha de marxar i abandonar les comarques. El secretari de joventut de CCOO Comarques Centrals, Carlos Alcaraz, ha explicat que la situació impedeix que la joventut puga desenvolupar la seua vida, en condicions de temporalitat i inestabilitat tan elevades, que impossibilita planificar un futur sense saber si demà continuarà al lloc de feina.

També Manuela Pascual, secretària general de CCOO Comarques Centrals denuncia expressions com; que la joventut no es vol involucrar, com excusa, i que molts i moltes d’ells estan en contractes de feina parcials mentre fan més hores de la jornada. S’ha denunciat també que es contracte a persones joves de forma temporal per a llocs estructurals.

Les propostes de CCOO es centren en lluitar per una ocupació estable i amb drets, dignificar la Formació Professional, tindre una comunicació que vertebre les Comarques Centrals; així com llocs d’oci on poder conciliar. Aquestes mesures son fonamentals si volem ser atractius per a la joventut treballadora.