Els esportistes del CB Xàtiva aconsegueixen 4 medalles en el Campionat d’Espanya Sènior

El passat cap de setmana la localitat de Vitòria es va convertir en l’epicentre del bàdminton nacional amb la disputa del Campionat d’Espanya de la categoria sènior que va reunir a ni més ni menys que 257 esportistes. L’expedició xativina estava composta per quatre esportistes José Luis Llopis, Santiago Villanueva, M. José Mompó i Carlos Martínez.

Aquesta cita va cobrar major importància a ser la que decidiria bona part dels participants en el Campionat del Món 2021, que es disputarà del 28 de novembre al 4 de desembre en Huelva.

Cal destacar el gran rendiment, en la categoria super veterans plus (SV+), de Carlos Martínez. El del CB Xàtiva va disputar dues finals, la primera d’elles en la prova d’individual masculí on es va tornar a proclamar Campió d’Espanya després d’imposar-se en dos sets al jugador gallec, i company de dobles, Ramón Quiroga per 21-8 i 21-6. L’altra de les finals va enfrontar a la parella formada per Carlos i Ramón a la parella del CB San Fernando de València composta per Luciano Martínez i Jesús Prieto que es va imposar per 21-9 i 21-19 havent de conformar-se en aquesta ocasió amb el subcampionat.

En la categoria D, Santiago Villanueva va aconseguir dues medalles de bronze. En la prova d’individual masculí Santiago va realitzar una gran fase de grup on va aconseguir la segona plaça que li donava l’accés a la disputa de les semifinals del torneig, on es va veure les cares amb el balear Gabriel Villalonga, cap de sèrie número u, que es va imposar al jugador xativí. En la prova de dobles formant parella al costat de l’andalús Pedro Mateo va aconseguir una merescuda tercera plaça sumant un nou bronze.

En la categoria C1, José Luis Llopis va aconseguir accedir fins a la ronda de huitens de final en la prova d’individuals, cedint enfront de l’experimentat Álvaro Rangil. En la prova de dobles masculí, formant parella amb José Carlos Pérez van aconseguir un lloc en els quarts de final que els va enfrontar a davant Lorenzo Alonso i Roberto Garcia front els que van caure per 21-18 i 21-14.

Tanquem la crònica amb la qual, a priori, anava a ser una de les esportistes amb opcions a la consecució de dos campionats d’Espanya, tant en DX com en DF en la categoria B1 i A1 respectivament, però una lesió produïda en l’última prova del Circuit Nacional li va impedir rendir al seu màxim potencial. No obstant això, M. José Mompó va aconseguir la quarta posició en la prova de dobles femení A1 al costat de la seua companya Silvia Rueda i en la de dobles mixt B1 va aconseguir accedir al costat de Gustavo López a la ronda de quarts de final on van ser derrotats per la parella valenciana composta per Iván Gallardo i María Jesús Almagro.