La cita servirà també per presentar el disc «El collar de la coloma. Sobre l’amor i els amants», amb el qual s’obsequiarà als assistents al concert

El Gran Teatre de Xàtiva acollirà demà divendres el concert i la presentació del disc «El Collar de la Coloma. Sobre l’amor i els amants», a càrrec de Capella de Ministrers sota la direcció de Carles Magraner, coproducció de l’Ajuntament de Xàtiva amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura.

La formació celebra el mil·lenari amb un projecte audiovisual que compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Xàtiva i Còrdova entorn de Hazm, la vida i l’exili dels quals va transcórrer per Màlaga, València, Xàtiva, Almeria, Dénia, Mallorca i Sevilla per a finalment refugiar-se a Montija (Huelva) on va morir. El director Carles Magraner aborda en 20 temes els textos de Hazm que es musicalitzen amb improvisacions, adaptacions instrumentals, cançons clàssiques i tradicionals arabigoandalusíes.

El director de Capella de Ministrers, Carles Magraner, ha destacat que “El projecte ret homenatge a Ibn Hazm i a la literatura andalusina de la qual és un gran exponent; un viatge musical per l’amor, tal com el va viure l’autor en el segle XI, i un patrimoni que posem en valor”. Aquest disc es distribuirà en més de 28 països i en diverses plataformes de tot el món.

Per a la regidora de Cultura Raquel Caballero “aquest nou disc és sens dubte un regal d’aniversari extraordinari per a celebrar els mil anys de l’obra ‘El Collar de la Coloma’. Un projecte del qual Xàtiva ha volgut formar part i que es convertirà en una referència per la selecció minuciosa, la qualitat del repertori i l’excel·lència en la interpretació”.

A banda de Magraner, l’elenc de l’elaboració del disc està conformat per la cantant Iman Kandoussi (veu) i els intèrprets Robert Cases (arpa i rubab), Aziz Samsaoui (kanun i saz), Kaveh Sarvarian (nay i tombak) i Miguel Ángel Orero (percussions).

La cita tindrà lloc demà, a les 20:30 hores, i l’entrada té un preu de 3 euros. A tots els assistents se’ls obsequiarà la porta del Teatre amb un disc de Capella de Ministrers.