Els esportistes del club xativí aconsegueixen bons resultats en tots els fronts

Després de la seua participació en els Jocs paralímpics de Tòquio el mes de setembre passat, Thomas Wandschneider reprenia les competicions de caràcter internacional amb la seua participació a la Uganda Parabadminton International 2021, aconseguint l’or tant en la prova d’individual masculí de la categoria WH-1 com en els dobles masculí WH1-WH2.

D’altra banda, passat dissabte, un grup de 12 esportistes del Club Bàdminton Xàtiva de les categories cadet i infantil es van desplaçar fins a la localitat alacantina del Campello per a participar en la primera jornada dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” en la categoria cadet. El rendiment dels esportistes cadets (Hugo Medina, Jaume Tur, Maria Sanz, Vicent Molina i David Polop), acostumats a competicions territorials i nacionals de major nivell no van tindre massa dificultats en aquesta primera jornada i van aconseguir un 100% de victòries en les proves d’individuals i dobles. Els infantils Andrea Orquín i Marcos Cimas també van aconseguir ple de victòries seguits de Jesús Cimas amb tres de quatre.

Per últim, Enguera es convertia novament en l’epicentre del bàdminton de la Comunitat Valenciana en acollir un Torneig Territorial de les categories absoluta i sènior. La parella formada per Julio Martín i Juan Antonio López va competir en la prova de dobles masculí A1 on van aconseguir imposar-se a la resta de parelles rivals aconseguint el primer lloc de la classificació i la medalla d’or. Julio també va competir en la prova de dobles mixt B1-B2 formant parella amb M. José Mompó on van quedar enquadrats en el grup B. Després d’aconseguir la primera plaça del seu grup van accedir a la fase final on es van veure les cares en la final enfront de la parella formada per Antonio Jover i Enriqueta Mallol als quals van superar per a acabar com a primers classificats.

En la prova individual de la categoria C1-C2, els jugadors del CB Xàtiva José Luis Llopis i Santiago Villanueva es van veure les cares i es van disputar les primeres places del podi resultant vencedor José Luis Llopis seguit en segona posició per Santiago Villanueva que va aconseguir la plata.
En la categoria D, en la prova de dobles masculí van participar Carlos Martínez al costat de Santiago Villanueva, que van aconseguir una plata, mentre que en la prova de dobles mixt D-SV la parella formada per Carlos Martínez i Amparo Simón (C.B Enguera) van aconseguir penjar-se en bronze.

Agenda esportiva

Del 28 de novembre al 4 de desembre se celebrarà en la localitat andalusa de Huelva l’edició de 2021 del BWF World Sènior Badminton Championships en el qual participaren dos esportistes del Club Bàdminton Xàtiva, Carlos Martínez i M. José Mompó.

A més a més, divendres s’iniciarà la disputa del Campionat d’Espanya de Bàdminton en la categoria Sub-15. L’expedició xativina, formada pels esportistes Andrea Orquín i Jesús Cimas, viatjarà fins a la localitat de Ponteareas (Pontevedra).