El C.B Xàtiva aconsegueix un total de 18 medalles entre totes les competicions en les quals prenc part.

El passat cap de setmana la capital andalusa va ser l’epicentre del bàdminton nacional amb la disputa del Campionat d’Espanya Absolut, el Campionat d’Espanya de Parabádminton i una prova del Circuit Nacional Inclusiu. El Centre Esportiu Alcosa de Sevilla va reunir un total de 148 esportistes de 56 clubs de tot el territori nacional. El Club Bàdminton estava representat per Selenia Plá Mompó que va participar en el C.E de Parabádminton i en prova del C.N.I i va ser acompanyada per la tècnica MªJosé Mompó.

Comencem la nostra crònica per la prova de dobles mixt SL3-SH6 on Selenia Pla al costat del seu company Pablo Serrano del C.B Asturs es van proclamar campions d’Espanya en imposar-se en la final a la parella andalusa formada per Iván Segura i Cristina Sánchez De Lechina després de 25 minuts. El primer set el domini va ser per a Pablo i Selenia que es van relaxar a l’hora de tancar-lo i a punt van estar de tindre un sobresalt en quedar 21-18, això els va valdre per a no adormir-se en el segon i assegurar-se l’or en guanyar 21-6.

En la prova d’individual femení SL4-SU5, Selenia va afrontar una nova final, en aquest cas enfront de Cristina Sánchez De Lechina. Va ser una trobada en el qual la xativina va començar dominant els dos sets amb un clar avantatge però que a mesura que avançava cadascun dels sets anava perdent a causa de molts errors no forçats de la xativina que després de prop de trenta minuts va acabar cedint el partit per 21-12 i 21-17.

Acabem per la prova del Circuit Nacional Inclusiu on comptiten esportistes amb discapacitat física juntament amb uns altres sense discapacitat i per parelles mixtes. En aquesta ocasió com en les anteriors l’esportista del Club Bàdminton Xàtiva, Selenia Pla va competir al costat d’Enrique 

 Fernández de la Universitat de Valladolid, aconseguint el bronze.

En semifinals van mesurar les seues forces enfront de la parella formada per Adrián Corrales i Cristina Sánchez De Lechina en un partit frenètic en el qual la igualtat va ser la tònica principal al llarg dels tres sets disputats en els 57 minuts que va tardar a decidir-se que parella disputaria la final.

El primer set va caure del costat d’Adrián i Cristina per 21-18, però Selenia i Enrique van realitzar un segon set de molta qualitat per a posar la igualtat en el marcador general després d’imposar-se per 15-21. Es va arribar d’aquesta manera al tercer set on després de molta igualtat al llarg del mateix es van imposar Cristina i Adrián per 21-17, aconseguint el passe a la final.

Gran cap de setmana per a la xativina que després d’aconseguir aquests tres metalls s’enfronta fins i tot nou repte a nivell internacional amb la seua participació en el Bahrain ParaBadminton International 2023 que es disputa a la ciutat d’Al-Manama del 17 al 23 de maig.

Els benjamins i alevins es pengen 11 medalles en el Campionat Provincial dels JJ.EE.

Dissabte passat 13 de maig la localitat de Xàtiva va ser la seu del Campionat Provincial dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” de la temporada 2023. El Pavelló Municipal Francisco Ballester va reunir els millors esportistes de les categories aleví i benjamí que van competir al llarg de la jornada matinal per les diferents medalles en joc.

El Club Bàdminton Xàtiva va comptar amb un total de nou esportistes, 4 alevins i 5 benjamins, obtenint tots ells magnífics resultats. En aquest últim campionat els xativins van tancar la competició amb uns excel·lents números, 74% de victòries en la prova d’individuals i 83% en la de dobles. I el més destacat i important, totes les derrotes van ser entre companys de club, és a dir, no van cedir cap trobada enfront dels jugadors dels altres cinc clubs de la província presents en aquest C. Provincial.

A continuació, resumim el més destacat d’aquesta jornada que es va iniciar a les 9.30h amb la disputa de les proves d’individuals de totes dues categories. En benjamins el grup A estava íntegrament format per esportistes xativins amb Arnau Ballester, Joel Mahíques i Elsa Aliaga, que van quedar classificats en aqueix mateix ordre. El grup B comptava amb Adrià Meseguer que es va imposar en les dues trobades que va disputar i en el grup C Aarón Fasanar també va aconseguir les dues victòries. D’aquesta manera la classificació final tranquil encapçalada pels quatre xativins.

Individual Femení:

1a Classificada i medalla d’or: Elsa Aliaga

Individual Masculí:

1r Classificat i medalla d’or: Arnau Ballester

2n Classificat i medalla de plata: Adrià Meseguer

3er Classificat i medalla de bronze: Joel Mahíques

4t Classificat i medalla FBadCV: Aarón Fasanar

En la prova de dobles els xativins estaven representats per Elsa Aliaga /Joel Mahíques i per Arnau Ballester / Adrià Meseguer. Totes dues parelles van guanyar les dues primeres trobades enfront dels esportistes del C.B Énguera, quedant la tercera trobada entre ells i que seria l’encarregat de decidir al campió. Aquesta trobada va ser molt interessant i es prolongue al llarg de 21 minuts per a acabar guanyant la parella formada per Adrià i Arnau per 15-8 i 15-12, aconseguint d’aquesta manera l’or, i d’altra banda Elsa i Joel aconseguien la plata.

Passem ara a la categoria aleví on en la prova d’individual masculí. El grup A va comptar amb la presència de dos jugadors del C.B Xàtiva, Feliu Terol, que després de les seues dues victòries es va assegurar la disputa de la final, i Alexis Piñero que amb el segon lloc del grup jugaria pel bronze. En el grup B Meshack Martínez va aconseguir dues importants victòries que li van donar la primera plaça i el passe a la final.

Ja en la final els dos esportistes del club xativins van realitzar un gran partit al llarg de 31 minuts, en el qual finalment es va imposar en dos sets Feliu Terol, per 21-14 i 21-14 a Meshack Martínez. La tercera plaça estava en joc al mateix temps amb Alexis Piñero enfront de Lucas Sanchis del C.B Manises, al qual es va imposar per un doble 21-13 per a penjar-se el bronze i completar el podi al costat dels seus dos companys del C.B Xàtiva.

Acabem amb la prova de dobles on els nostres representants van aconseguir imposar-se en les dues trobades del grup A, en el cas d’Alexis Piñero i Meshack Martínez, i en el grup B en el cas de Martina Molina i Feliu Terol, classificant-se totes dues parelles per a la final. Final que es va decidir després de 23 minuts per 21-12 i 21-11 del costat de Feliu i Martina que d’aquesta manera aconseguien l’or, quedant Meshack i Alexis amb la plata.

Després de la finalització de les trobades es va procedir al lliurament de medalles, que va ser a càrrec del tresorer del C.B Xàtiva Vicent Molina.

Plata en el Top TTR Sub-11, Sub-15, Sub-19 i Sènior.

En la jornada del dissabte 13 de maig l’esportista de categoria sènior Santiago Villanueva es va desplaçar fins a la regió de Múrcia per a prendre part en el Top TTR Sub-11, Sub-15, Sub-19 i Sènior que es disputava en la localitat de Cartagena.

El Pavelló Municipal d’Esports Wssell de Guimbarda va reunir un total de 74 esportistes de les categories en lliça. El xativí va participar en les proves d’individual masculí +50 i dobles masculí +55 al costat del seu company José Belmonte.

Comencem la crònica per la prova de dobles on la parella formada per Santiago Villanueva i José Belmonte (C.B Molina) aconseguien dues importants victòries en el grup A, aconseguint la passada al quadre final on en semifinals es van enfrontar a la parella formada per José María Fernández-Caro i Gary Martin Hadfield als quals van superar amb claredat per 21-10 i 21-5, accedint d’aquesta manera a la final, on els esperava el duo format per Candido Osorio i Tomas Payo que es van imposar després de 41 minuts de trobada en dos sets molt ajustats per 21-17 i 21-18, quedant Santiago amb la plata DM +55.

En la prova d’individual masculí +50 Santiago no va estar del tot còmode en aquesta ocasió i no va poder sumar cap victòria quedant en una discreta quarta posició.

Tres plates en el TOP TTR Absolut i Sènior.

Acabem el repàs a les competicions del cap de setmana amb el TOP TTR Absolut i Sènior disputat en la localitat de València, concretament en les instal·lacions del Pavelló Municipal Fuensanta que va reunir un total de 85 esportistes de totes dues categories, entre ells els xativins Eduard Beltrán en categoria absoluta i Daniel Meseguer i Carlos Martínez en sènior.

Comencem per la categoria absoluta on Eduard Beltrán va competir en la prova d’individual masculí, quedant enquadrat en el grup F on es va enfrontar als esportistes Marc Villanueva (C.B Viladecans) i Akis Leo Thomas (C.B Paracuellos) realitzant dues molt bones trobades de prop de mitja hora, on malgrat el seu esforç Eduard no va poder aconseguir la victòria.

En la categoria sènior per la seua part Carlos Martínez aconseguia la plata després de caure en el partit decisiu enfront del jugador Robert De Koning per 12-21, 21-15 i 13-21. En una trobada en el qual el xativí va començar amb el marcador en contra després de cedir el primer set, però que va saber remuntar i fer-se amb el segon, per a arribar a la disputa del tercer on l’esportista del C.B Sant Pere de Benissa va tornar a imposar-se.

La història va tornar a repetir-se en la prova de dobles masculins on Carlos al costat del seu company, del C.B Sant Ferran de València, Anil-Kumar Bhardwaj cedien en la trobada decisiva per a obtindre l’or, quedant novament amb la plata.

Finalitzem amb Daniel Meseguer que també va sumar una plata en la prova de dobles de la categoria B1-B2 on va aconseguir la victòria al costat del seu company del C.B Alboraia Pablo Lafuente en dues de les tres trobades, cedint tan sols enfront de la parella formada per David Sancho i Iván Soler.

Per desgràcia una xicoteta lesió en el turmell li deixe sense opcions de disputar la prova d’individuals al 100% quedant fora de la lluita pels primers llocs.