Amor Amorós, amb una llarga trajectòria en l’activisme social, va ser regidora d’Educació a l’anterior legislatura i és actualment regidora a l’oposició.

Xàtiva Unida ha obert una nova etapa de cara al repte electoral de l’any que ve. El fins ara líder de la formació i portaveu, Miquel Lorente, ha deixat pas a la regidora Amor Amorós, que serà la candidata a l’alcaldia de Xàtiva en les pròximes eleccions municipals de 2023.

El relleu es va aprovar en l’assemblea del col·lectiu de Xàtiva Unida celebrada el divendres passat que va escollir per unanimitat a Amor Amorós com a futura candidata a l’alcaldia.

Amb aquest canvi de lideratge es tanca un període iniciat en 2007 quan Miquel Lorente es va posar al capdavant de la formació local d’Esquerra Unida i que en 2019 va adoptar la forma de Xàtiva Unida obrint-se a altres col·lectius locals. Des de 2011 Lorente ha estat el cap de llista d’EUPV i Xàtiva Unida i ha aconseguit els millors resultats per a la formació en eleccions municipals: 1.648 vots i 2 regidors en 2011; 3.756 vots i 5 regidors en 2015; i 3.276 vots i 5 regidors en 2019, aconseguint ser la segona força més votada en les dues últimes eleccions.

Per la seua part, Amor Amorós, amb una llarga trajectòria en l’activisme social, va ser regidora d’Educació a l’anterior legislatura i és actualment regidora a l’oposició. Amorós va anunciar que «aquesta candidatura naix per encapçalar un projecte de continuïtat que aglutine els valors ètics de la millor esquerra de la ciutat». A més va afirmar que “el maig de 2023 tornem a tindre l’oportunitat d’assegurar un govern d’esquerres perquè tenim propostes i som garantia d’altres maneres de fer. El temps de les majories absolutes ha acabat i necessàriament hem de buscar un model de consens, flexible i en continua millora.”

Amorós, en l’assemblea del divendres va agrair el treball fet fins ara pel col·lectiu, i va destacar la gran capacitat de treball de Miquel Lorente. Segons Amor Amorós “una vegada més, el company Miquel Lorente ens ha donat un gran exemple de coherència política deixant pas i posant sempre per davant el bé comú i del col·lectiu. Un exemple de persona, bona persona, a la que la política no li ha canviat la vida i que continuarà treballant de valent”.

Per la seua banda, Lorente continuarà com a regidor en l’Ajuntament fins que acabe la legislatura i mantindrà les seues responsabilitats en els òrgans de direcció de Xàtiva Unida i d’EUPV. Segons Lorente “com a formació hem de demostrar que un dia podem encapçalar la candidatura i al següent continuar treballant pel partit des d’on et manen”. En la seua opinió, aquest procés ha demostrat el “grau de maduresa” d’aquesta organització.

En l’assemblea de Xàtiva Unida del divendres també es va valorar el treball realitzat pels estudiants de l’IES Josep de Ribera que han realitzat una enquesta un any abans de les eleccions municipals com ha ocorregut en els dos anteriors comicis. En aquest treball demoscòpic es donava una davallada d’entre un i dos regidors a Xàtiva Unida, per la qual cosa es quedaria en tres o quatre representants.

Des de Xàtiva Unida s’ha analitzat el resultat assegurant que “la mobilització del col·lectiu de Xàtiva Unida serà imprescindible per consolidar un govern de progrés a la ciutat”. Segons la formació xativina “la garantia per impulsar la ciutat passa per la força que acumule Xàtiva Unida en les pròximes eleccions municipals”.