La Diputació de València incorpora 33 nous ajuntaments a la seua xarxa que compta ja amb 144 localitats de la província adherides.

El passat divendres, 1 d’abril, l’alcaldessa de Canals, Mai Castells, i el regidor Miquel Alventosa hi van acudir a l’acte pel qual s’establia l’adhesió de Canals a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere.

La Regidoria d’Igualtat, que encapçala Hilzonde Badía, ha estat treballant durant els últims mesos per a incloure a Canals dins d’aquesta xarxa. Una de les accions més importants que s’ha realitzat ha sigut el Pla Local d’Igualtat.

La Diputació de València incorpora 33 nous ajuntaments a la seua xarxa que compta ja amb 144 localitats de la província adherides. Aquests consistoris podran sol·licitar les subvencions per a projectes i campanyes de sensibilització i prevenció de la violència masclista que ofereix l’àrea d’Igualtat de la Diputació, que enguany ascendeixen a 600.000 euros.

Durant la trobada es van entregar les plaques de “municipi protegit” als nous membres de la Xarxa, amb la participació de les diputades Amparo Orts, Pilar Molina i Dolors Gimeno, el diputat Ramiro Rivera i la responsable d’Igualtat, Eli García.

Entre les novetats de les ajudes que podran sol·licitar tots els ajuntaments adherits a la Xarxa, destaquen la subvenció de projectes i campanyes relacionades amb la prevenció del consum de prostitució i suport a les víctimes de tràfic amb finalitats d’explotació sexual, així com la formació especialitzada en violència sexual i prevenció de la mateixa dirigida al personal tècnic, polític i de l’àrea de serveis socials de cada consistori.

Aquestes línies formatives s’afigen als projectes per a prevenir i detectar la violència de gènere en l’àmbit local, la coeducació dirigida a centres educatius i altres mesures contemplades en els plans d’igualtat de les corporacions, igual que les campanyes municipals de sensibilització, prevenció i lluita contra la xacra masclista a través de tríptics, cartells o espais en mitjans audiovisuals, com a promotors o col·laboradors d’aquestes.