El consistori aposta per la recollida porta a porta i contenidors amb clauers

Hui, dijous 18 de novembre, a les 18.30 hores, es durà a terme la presentació del nou model de recollida proposat per al Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables a la tercera planta de Ca Don José, a càrrec de la consultora mediambiental Segura Roldán.

El nou model consistirà en la recollida dels residus mitjançant el model porta a porta i contenidors amb clauers. A cada zona del municipi li correspondrà un tipus diferent de recollida. Per exemple, en la zona de Torre Cerdà, Aiacor i la Serratella li correspondrà el model porta a porta i a les zones més habitades de la població s’implantaran els nous contenidors.

Aquest nou model “ajuda a realitzar una gestió dels residus domèstics més sostenibles i permetrà avançar cap a una economia circular d’alt nivell d’eficiència dels recursos”, explicava el regidor de Medi Ambient, Miquel Alventosa.

Cal recordar que l’objectiu principal d’aquest pla és arribar a les xifres de recollida que marca el PIRCVA (Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana). Aquest estableix un mínim de 67% en reciclatge i de 50% en bioresidus que cal complir l’any 2022.