Seguidament, es va inaugurar l’exposició del 42e Premi Nacional de Fotografia ‘Vila de Canals’

El Pavelló Municipal Ricardo Tormo de Canals va acollir el dissabte passat la presentació de la Festera de Gràcia Infantil, Elsa Barberá Ribelles i la seua Cort d’Honor, en el marc de les festes patronals en honor a Sant Antoni Abat 2024. 

A Elsa Barberá l’acompanyen Rocío Andani Gil, Júlia Aparicio Bernal, Irene Ballester Mompó, Nerea Ballester Mompó, Nayara Barberá Sanz, Àngels Candel Pérez, Paula Esplugues Ibáñez, María García Pla, Lluna Micó Martín i Vera Micó Pérez. 

També es va proclamar al Bandera i al Cuiros Infantil, Yago Munera Martínez i Pablo Centeno Giménez, respectivament. I als festers infantils Aitor Abarca Lillo, Martí Abarca Lillo, Jose Candel Pérez, Sergi Cerveró Paz, Dani Ibáñez Benavent, Abe Mahiques Pastor, Vicent Mahiques Pastor i Joel Saus Navarro. 

La presentació va comptar amb la presència del mag Jammes Garibo, amb més de 20 anys d’experiència, el qual va delectar als assistents amb un espectacle de màgia. Finalment, el tenor Néster Martorell junt amb l’Associació Musical Canalense van interpretar l’himne de la Comunitat Valenciana. 

Seguidament, la comitiva va acudir a la Casa de la Cultura, Ca Don José, per a inaugurar l’exposició del 42 e Premi Nacional de Fotografia ‘Vila de Canals’, organitzada per AFCA amb la col·laboració de la regidoria de Cultura. Enguany s’han repartit 1.150 € en cinc distincions entre col·leccions i obres individuals. 

En total, s’han presentat 52 col·leccions amb 156 fotografies de 30 autors i 56 fotografies soltes de 14 autors. El jurat, format pels fotògrafs Jose Ramón Luna de l’Ossa (Tarancón), Jesús García Orihuela (Ibi) i Juan Miguel Esteve Rovira (Alaquàs). 

Com ja vam avançar fa uns dies als nostres informatius, el premi a la Col·lecció d’Honor va ser per a “Por si mañana ya no os pudiera decir que os quiero” de Paco Murcia. Accésit per a “Calor” de Mariya Petrova. 

El primer premi va ser per a la fotografia titulada “Mercado Ferias” de Ricardo Climent. El segon premi, per a “El túnel” de José Miguel Castelló, i el tercer premi, per a la fotografia titulada “Matinera” de Carmen Pastor.