Aquest projecte és una col·laboració entre el consistori canalí i la fundació Limne amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer

El passat dimecres es va dur a terme una xarrada informativa, inclosa en les jornades de la Festa de l’Arbre i la importància del riu Sants, sota el nom “Què tenim i què volem fer”, duta a terme per Sales Tomàs de la Fundació Limne. 

Acompanyada pel regidor de Medi Ambient, Ricardo Carbonell, l’experta va explicar al públic assistent el projecte de restauració del riu Sants. Una vegada desenvolupat aquest tema, es va crear un espai de participació on el públic procedent de diversos àmbits especialitzats junt amb veïns i veïnes del voltant, van poder preguntar els seus dubtes. 

El projecte de restauració integral del riu Sants consisteix a recuperar el riu, en la mesura del possible, tal com es coneix, és a dir, un riu amb la seua flora i la seua fauna. Per al regidor de Medi Ambient és molt important retornar els marges i el llit del riu. Carbonell va insistir en la participació dels joves del municipi, i per això, durant aquesta setmana s’han produït diverses activitats perquè aquests coneguen el patrimoni hidràulic que hi ha a la localitat i tinguen cura de l’espai que els envolta. 

Finalment, en la restauració del riu Sants està previst que participen no només els tècnics pertinents, sinó també que col·laboren associacions i centres educatius perquè ajuden i es consciencien de la importància d’aquest bé. 

Aquest projecte és una col·laboració entre el consistori canalí i la fundació Limne amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.