La moció corresponent a aquesta decisió va ser aprovada unànimement en el Plenari Ordinari celebrat la passada setmana 

L’Ajuntament de Canals no delegarà les pròximes Festes de Sant Antoni Abat 2021 davant la crisi del coronavirus. Per tant, serà l’ens municipal qui s’encarregarà d’organitzar els actes festius que la situació sanitària permeta celebrar. Els festers i festeres del 2021 passaran a representar la festa en 2022, i així correlativament per a la resta d’anys vinents.

La moció va ser aprovada unànimement en el Plenari Ordinari celebrat la passada setmana, en el qual va estar present una representació dels Festers i Festeres del pròxim any. Durant les últimes setmanes, la regidora de Fira i Festes, Celia Bononad, juntament amb el tècnic de festes i l’Alcaldessa, Mai Castells, van mantenir diverses reunions amb les parts interessades per tal de valorar la situació i arribar a un acord amb el màxim consens possible.

Així, la proposta comptà amb el suport dels festers i festeres del 2021 i del 2022, del Consell de la Festa, de l’Església representada en Mossén Emili Úbeda i dels partits polítics de l’oposició.

Per tant, les properes festes de Sant Antoni Abat estaran organitzades per l’Ajuntament de Canals, el qual treballarà per dur a terme les celebracions i activitats que la situació sanitària permeta, sempre amb la prioritat de garantir la seguretat de tots i totes.

A partir del pròxim any es tornarà a delegar l’organització de la festivitat amb l’ordre de representants establert fins al 2055 en el llistat aprovat en plenari el 1997. Cada agrupació de festers i festeres que recull el llistat retardarà un any la seua representació de la festa. Açò també es tindrà en compte en l’elaboració del llistat provisional d’interessats en assumir l’organització de les festes a partir del 2056.