A l’acte es va aprofitar per a retre homenatge a dos agents de la Policia Local de Canals, Juan Rogelio Sanz Rubio i Jose Antonio Juanes Escriva, jubilats recentment

El Centre Cultural Calixt III va acollir dissabte l’acte amb el qual, l’Ajuntament de Canals, ha volgut homenatjar els agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local del poble que van actuar al riu Canyoles durant la DANA de 2019, arriscant la vida per a salvar la de dues persones i les seues mascotes. Va estar una jornada molt emotiva i esperada, que no s’havia pogut celebrar als darrers anys per la situació de pandèmia. 

Aritz Escobar Soriano, José Alberto López Pumares i Carlos Alberto Jimeno Sáez, agents de la Policia Local de Canals, van acudir els primers al lloc. Enmig del rescat, el riu els va arrossegar, posant en greu perill la seua vida. Eusebio Marín Ibáñez, Antonio Manuel López Alvarado, David Soriano Esteve i Ricardo Pérez Morales, agents de la Guàrdia Civil, van participar posteriorment, tant en el rescat de les dues persones com dels companys de la policia. 

L’alcaldessa de Canals, Mai Castells, va agrair el treball dels agents i va fer extensiu el reconeixement a la resta de forces de seguretat que treballen a Canals. Segons les seues paraules, “gràcies per haver arriscat la vida, no només per dues persones sinó, a més a més, per les seues mascotes, fet que demostra encara més la vostra qualitat humana. També a la resta de companys del cos el meu reconeixement de la tasca diària que feu per a millorar la vida al poble, i de les persones del poble”. 

Aritz Escobar, inspector cap de la Policia Local de Canals i un dels homenatjats, va traslladar el seu agraïment i el de tot el cos a l’alcaldessa i va dedicar unes paraules a la Guàrdia Civil: “hem viscut situacions difícils, no només la DANA, també la pandèmia, que ens han fet treballar junts durant molts mesos de manera activa i coordinada. Açò ha creat uns vincles molt forts entre tots dos cossos policials, amb l’objectiu de garantir la seguretat i el benestar dels nostres veïns”. 

A l’acte es va aprofitar per a retre homenatge a dos agents de la Policia Local de Canals, Juan Rogelio Sanz Rubio i Jose Antonio Juanes Escriva, jubilats recentment. També a l’exTinent de la Guàrdia Civil de Canals, Eusebio Marín Ibáñez, qui ara és Capità a Hellín (Albacete), a càrrec de l’actual tinent, Sergio Gandia Bravo.