El municipi ha estat elegit pel gran patrimoni de l’aigua que té

L’alcaldessa de Canals, Mai Castells, acompanyada pels regidors Miquel Alventosa, Mari Carmen Bru i tècnics municipals mantingueren de manera telemàtica una interessantíssima reunió amb el diputat Jesús Pla, per presentar una PNL (proposta no de llei) a Canals que protegisca i cure el gran patrimoni hidràulic existent al territori valencià. El diputat ha tingut aquesta deferència amb Canals, ja que aquest municipi de la costera té un gran patrimoni de l’aigua a tot arreu del seu terme.

Una vegada presentada aquesta proposta no de llei a les Corts Valencianes, s’establiran una sèrie d’ajudes que aniran directament a subvencionar els elements patrimonials hidràulics dels municipis de la Comunitat Valenciana.

Seran subvencions concurrents on Canals podrà accedir, perquè aquest municipi compta amb un gran nombre d’elements arquitectònics d’aquestes característiques, a més aquestes línies d’ajuda permetran dur a terme la catalogació, rehabilitació i divulgació acadèmica del patrimoni hidràulic municipal.

Miquel Alventosa, regidor de cultura de l’Ajuntament de Canals, manifestava que “des de l’equip de govern estem treballant per a poder identificar aquells elements i catalogar-los per a poder optar a aquestes ajudes, a més que és una de les apostes de l’acord del Sants”. 

Mai castells, alcaldessa del municipi, es mostrava “molt agraïda que es fixen en Canals per fer aquesta presentació i que a més podrem optar a ella dintre de poc i poder protegir el nostre patrimoni”.

D’ací a poc temps, tindrà lloc la seua presentació, aprofitant que el 22 de març, és el Dia Mundial de l’Aigua.