El primer premi de cada cicle serà distingit amb un viatge lúdic i cultural de dos dies per la guanyadora o el guanyador, més dos acompanyants

El divendres passat, a la Llosa de Ranes, s’hi va dur a terme l’atorgament dels Premis Sambori 2022. Els centres educatius de Canals, amb una alta participació d’alumnat, van estar entre els premiats al concurs.

Per tal de promoure i difondre l’ús literari del valencià dins l’àmbit escolar, la Fundació Sambori ha decidit convocar i impulsar el 24é Premi Sambori. Aquest està adreçat a l’alumnat d’Infantil, Primària, Secundària, FP Bàsica, Batxillerat i Cicles Formatius, Formació de Persones Adultes i Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) i de l’alumnat amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu.

Enguany el Premi Sambori a les nostres comarques ha estat possible per la participació de més de 3.684 alumnes de 30 centres educatius, amb l’ajuda de 178 mestres. Entre els guanyadors del Premi Sambori 2022 de La Costera figuren aquests centres:

En Educació Infantil de 0 a 3 anys, “Piulet”, del CEIP Vicent Rius de Canals. De 3 anys: “El pingüí fredolí”, del Col·legi Parroquial Sant Antoni Abat. Del Tercer Cicle de Primària, “Tu pots imaginar”, de Nicolás Solves Carrillo, del Col·legi Parroquial Sant Antoni Abat de Canals, com a guanyador en tercer cicle de primària (NESE). Del Segon Cicle d’ESO, “La taxista”, de Blanca Perales Felipe, del Col·legi Parroquial Sant Antoni Abat de Canals. De Batxillerat i Cicles Formatius, “Nosaltres, adolescents”, de Silvia Conejero López, de l’Alcúdia de Crespins, alumna de l’IES Sivera Font de Canals. Del Centre de Formació de Persones Adultes i Escoles Oficials d’Idiomes, “La que has embolicat, xiqueta!”, de Matilde Argente Payà, de l’Alcúdia de Crespins i alumna del Centre Municipal de Persones Adultes de Canals, “Cosines”, de Carolina Para Galdón, del Centre Municipal de Persones Adultes de Canals i “Eren les set del matí”, de M. Carmen López García, del Centre Municipal de Persones Adultes de Canals.

El jurat també ha decidit fer una menció especial al treball “Records d’infància”, de Carmen Pérez Sancho del Centre Municipal de Persones Adultes de Canals.

El primer premi de cada cicle serà distingit amb un viatge lúdic i cultural de dos dies per la guanyadora o el guanyador, més dos acompanyants. Les modalitats col·lectives d’Infantil, Primer de Primària i Necessitats Específiques de Suport Educatiu seran premiades amb material escolar.

A més, la Fundació Sambori atorgarà dos premis especials: el Premi Vicent Marçà a la participació comarcal, i el Premi Empar Granell al millor projecte pedagògic dels treballs d’aula. En el cas de la Formació de Persones Adultes i EOI el premi serà en metàl·lic: 300 € per al primer premi, 200 € per al segon i 100 € per al tercer.

L’Ajuntament de Canals ha donat l’enhorabona a tots i totes les participants i, més especialment, a aquelles i aquells que han estat guanyador d’aquest concurs literari en valencià 2022.