El divendres passat una educadora ambiental del Consorci de Residus va explicar als veïns i veïnes de Canals què són els residus d’oli utilitzat de cuina

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Canals, junt amb el consorci de residus COR, han impulsat la campanya “Cuina amb amor, transforma l’oli amb el COR”. El divendres passat una educadora ambiental del Consorci de Residus va explicar als veïns i veïnes de Canals què són els residus d’oli utilitzat de cuina, els problemes que generen i què podem fer amb ells. 

L’educadora va proporcionar embuts amb un adaptador, de manera gratuïta, per poder enroscar-lo a qualsevol classe de botella, evitant així que es vesse cap gota i fent senzilla la replegada de l’oli. El tap de la botella es pot guardar en la subjecció que hi ha sota la tapa del mateix embut. 

Amb la separació de l’oli contribuïm a reduir la contaminació de l’aigua, reciclar l’oli, produint biodièsel i glicerina, que és la base de l’alimentació animal, els sabons i els productes de cosmètica. També disminueix la producció de diòxid de carbó, i es contribueix a reduir els gasos d’efecte hivernacle, entre d’altres.