El cloretil és un medicament anestèsic per a esportistes

Ahir de matí es va signar a l’Ajuntament de Canals, l’escrit oficial que es presentarà a Salut Pública per posar fre a la ingesta del cloretil entre els més joves. A la reunió van participar l’alcaldessa de Canals, Mai Castells; la regidora de Sanitat, Verònica Ferri; la coordinadora del Centre de Salut de la població, Cati Castillo; la farmacèutica Susana Llaudes i el cap de la Policia Local, Aritz Escobar.

L’Ajuntament de Canals es va fer ressò d’aquesta problemàtica, que està tenint lloc en moltes poblacions, el passat mes de desembre quan es va donar la veu d’alarma davant la proliferació del consum d’aquest medicament entre els preadolescents.

Mitjançant aquest escrit es demana que aquest medicament, utilitzat com un anestèsic per a esportistes, ha de tindre un ús controlat i no ser accessible de manera indiscriminada entre la població més jove que fa ús d’aquesta substància tòxica per a aconseguir efectes nocius per a la seua salut.

Des de l’Ajuntament es duran a terme xarrades informatives pels diferents mitjans de comunicació advertint d’aquest perillós medicament. Al mateix temps, els sanitaris elaboraran una fitxa informativa on s’explicaran les seqüeles tan greus que patiran aquests joves com són, entre altres malalties, la demència.