L’acte està previst per a divendres a les 13:00 hores

Canals albergarà aquest divendres 26 de març a les 13:00h un acte públic i obert on es presentarà una PNL (Proposta No de Llei) que busca protegir el gran patrimoni hidràulic existent al territori valencià. S’ha escollit per a dur a terme l’acte una de les icones del patrimoni hidràulic local com és El Pont de L’Arcà, des d’on es pot veure el giny hidràulic del segle XVIII del Sifó per on passen les aigües de les sèquies de Canals. El diputat en Corts valencianes Jesús Pla serà l’encarregat de donar a conèixer aquesta proposta que posteriorment es presentarà a les Corts.

Una vegada presentada, està previst que s’establisquen una sèrie d’ajudes per a subvencionar els elements patrimonials hidràulics dels municipis de la Comunitat Valenciana.

Seran subvencions concurrents a les quals Canals podrà accedir, perquè el municipi compta amb un gran nombre d’elements arquitectònics d’aquestes característiques. A més, aquestes línies d’ajuda permetran dur a terme la catalogació, rehabilitació i divulgació acadèmica del patrimoni hidràulic municipal.