2a Concentració preparatòria per al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Sub15/Sub17

Dissabte passat 3 de juny sis esportistes del Club Bàdminton Xàtiva es van desplaçar fins al municipi del Campello per a participar en el Màster Autonòmic Sub-13 i Sub-17 que se celebrava en la localitat alacantina. Aquest esdeveniment va comptar amb la participació de 69 esportistes de 20 clubs de diverses comunitats autònomes, com Castella-la Manxa, Múrcia, Balears i la pròpia Comunitat Valenciana.

Iniciem el nostre resum amb la categoria Sub-13 on els nostres esportistes Arnau Ballester i Adrià Meseguer continuen adaptant-se al canvi de categoria i el fet d’haver de bregar en molts casos amb esportistes de segon any. En aquesta ocasió no van poder superar la fase de grup ni en la prova individual ni en la de dobles. No obstant això, continuen fent una bona faena i aprenent torneig a torneig de cara a pròximes cites.

Passem a la categoria Sub-17 on en la prova d’individual femení Andrea Orquín va realitzar un molt bon torneig, classificant-se com primera del seu grup i accedint al quadre final on en quarts de final es va creuar amb Sara Llopis a la qual no li va posar les coses gens fàcils, sent els dos sets d’una gran igualtat fins als compassos finals on Sara es va mostrar més resolutiva i li’ls va anotar per 21-15 i 21-16. Andrea degué conformar-se amb la cinquena plaça i sobretot l’a veure recuperat la confiança en el seu joc en individuals on es va mostrar molt sòlida al llarg del torneig. També en la prova d’individuals comptàvem amb la participació de Sarai Ramón que en aquesta ocasió no va tindre molta fortuna i va quedar enquadrada en el grup A, on malgrat realitzar dues bones trobades va quedar eliminada en aquesta fase prèvia.

En l’apartat masculí Jesús Cimas aconseguia dues victòries i una derrota que no li van bastar per a ser primer de grup i d’aquesta manera accedir a la fase final del torneig. Igual que Ximo Torres que també va aconseguir la segona plaça del seu grup i no li va anar suficient per a accedir al quadre final.

Tanquem el nostre resum amb les proves de dobles on la prova de dobles masculí va patir un revés per la baixa de Marcos Cimas a causa d’unes molèsties en el genoll i que va impedir que la parella formada per Marcos i Jesús poguera participar.

En la prova de dobles mixt Ximo Torres i Sarai Ramón van aconseguir la segona plaça del grup A, però van quedar fora en perdre contra el parell cap de sèrie número u i a la fi vencedora composta per Quique Gil i Sara Sáez.

Finalment, en la prova de dobles femení la parella formada per Andrea Orquín i la seua companya Claudia Gallego van perdre l’opció de disputar la final en cedir en dos sets enfront de la parella murciana composta per Isabel Díaz i Claudia Teruel en un mal partit de Claudia i Andrea en què no van saber frenar el joc dels seus rivals per a acabar cedint per 16-21 i 14-21, havent de conformar-se amb el bronze. 

2a Concentració preparatòria per al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Sub15/Sub17

La jornada matinal del diumenge 4 de juny va estar reservada per a la 2a Concentració preparatòria per al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Sub15 / Sub17 que es va dur a terme en les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva (CTD) d’Alacant, fins on es van desplaçar tres dels cinc esportistes convocats del Club Bàdminton Xàtiva, Andrea Orquín, Martina Molina i Feliu Terol acompanyats pel tècnic Javier Alcázar.

L’entrenament va comptar amb la presència d’un total de 28 esportistes de la Comunitat Valenciana i va estar dirigit pel tècnic de la Federació de Bàdminton de la Comunitat Valenciana (FBadCV) Iván Gallardo, on al llarg de tres hores es van treballar conceptes tècnics i tàctics relacionats amb les proves d’individuals i dobles, i on també va haver-hi temps per a realitzar alguns partits entre els esportistes.

Després de la sessió d’entrenament el tècnic Iván Gallardo va informar els esportistes que al llarg de la jornada del dilluns 5 de juny es faria publica la llista de convocats per al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Sub-15 i Sub-17.