Destaquem al juvenil femení Familycash Xàtiva

En la primera divisió autonòmica juvenil femenina, el Familycash Xàtiva femení va aconseguir uns excel·lents resultats el passat cap de setmana. Els ajornaments de partits per motius de pandèmia, festes falleres o de pasqua, ha provocat l’acumulació de partits en les últimes jornades del campionat. Les de Larry Creus i Rafa Mora van haver de disputar tres partits: divendres, dissabte i diumenge. Igual que en la pròxima jornada, hauran de disputar altres dos partits, en el marc del grup per la permanència en la màxima categoria juvenil autonòmica. Un balanç de set punts en total, amb dues victòries i una derrota per la mínima contra el líder que denota la gran faena realitzada i l’afany de competir de l’equip.

Divendres passat es va disputar la primera trobada amb victòria de les de Xàtiva per 3-0 contra el CV Alacant (25-18, 25-19, 25-13), el conjunt xativí va mantindre la regularitat durant tot el partit i es van poder fer amb tres punts molt importants, lluitant fora mida en tot el partit i no deixant mai que les d’Alacant, molt lluitadores, s’avançaren.

El dissabte es disputava la segona trobada, amb un rival molt mes complicat. Familycash Xàtiva guanyava per 3-1 al Liceu de Paterna per (20-25, 25-21, 27-25, 25-20). Un partit en el qual les de Paterna, terceres classificades, van ser més regulars en el primer set i van guanyar per 20-25. Un segon set en el qual les de Xàtiva van aconseguir controlar al rival, mantenint una major intensitat defensiva que els va permetre empatar el partit. El tercer set, molt igualat, va resultar la clau del partit, els dos equips van competir molt bé i en un final d’impartisc van guanyar les xativines per 27-25. Un quart set semblant al segon acabava amb la victòria de les de Xàtiva, que aconseguien tres punts molt valuosos.

El diumenge hi havia un repte encara més complicat, enfrontar-se contra el líder en el seu camp. Les de Xàtiva van cedir per 2-3 contra CV Daia Nova, però a punt van estar de donar la sorpresa, i almenys van aconseguir un punt valuós. Partit amb domini altern on el conjunt de Larry Creus va ser molt competitiu, després de dos sets per a cada equip, el conjunt xativí va tindre una pilota de partit que no van saber aprofitar, però aconsegueixen un gran resultat en la pista més complicada del grup.

En la categoria Iniciació al Rendiment cadet masculí el conjunt del Xàtiva voleibol van haver de disputar també dos partits durant la setmana passada. Els de Borja Reyes i Claudio Fantin estan disputant la fase de classificació per a arribar a la Final Autonòmica, que està estructurada en dos grups, tots dos amb rivals molt complicats, i només els dos primers classificats de cada grup aconseguiran el seu objectiu. Dimecres passat dia 27 d’abril es disputava un partit transcendental contra el CV Gandia que van guanyar els de Xàtiva per 3-0 (25-21, 25-21,25-23). Tres punts d’or en un partit que va resultar molt igualat, però en el qual els de Xàtiva van ser superiors. Arrancava bé el primer set amb un equip xativins molt endollat i prompte obtindrien unes diferències significatives que van portar a anotar-se el parcial. El conjunt de Gandia continuava lluitant, però els errors propis van acabar pesant, i els locals es van apuntar també el segon parcial. Un tercer set en el qual els entrenadors xativins van moure la banqueta, i que va resultar una mica més igualat.

Divendres passat 29 d’abril es van enfrontar al líder CV Elx, un conjunt que no ha perdut cap partit, els de Xàtiva van lluitar fora mida, però es van trobar amb un rival molt sòlid i van acabar cedint per 1-3 (18-25, 21-25, 25-21, 11-25). Els visitants van guanyar els dos primers sets i els de Xàtiva van retallar diferències en el tercer. L’Elx tornava al seu nivell de joc i van ser capaços de tancar el partit.

Derrota del Xàtiva voleibol en la categoria cadet femení zonal d’Iniciació al Rendiment, fase d’ascens a la categoria preferent, contra el Esdecar Elx per 1-3 (17-25,20-25, 26-24,9-25). Les de Cecilia Ponce i Laura Molina no van poder amb el Esdecar, que va resultar superior en el balanç general de la trobada. Les de Xàtiva van aconseguir retallar diferències en el tercer set per un ajustat 26-24 treballant molt bé en defensa, però les d’Elx van tancar el partit per 1-3.

En la categoria Iniciació al Rendiment infantil femení zonal, el Xàtiva té dos equips en la fase d’ascens a preferent: el Dental Carralero Groc s’enfrontava a una doble Jornada a Castelló. Amb un balanç d’una victòria i una derrota.

La primera trobada es va enfrontar al Voley Grau Castelló cedint per 3-1 (28-26,25-10,22-25,25-12). Les de Rafa Mora i *Maia Tomas van cedir en un primer set molt competit i emocionant per 28-26 que va resultar la clau del partit, amb gran intensitat defensiva de les locals. Un segon set dominat per les castellonenques situava el partit en 2-0 molt favorable. Les de Xàtiva van remuntar el partit guanyant per 22-25, però no van aconseguir mantindre la regularitat. En el segon partit es van enfrontar al Mediterrani de Castelló i el Dental Carralero Groc Xàtiva van véncer per 2-3 (25-18, 25-18,14-25,23-25,11-15). Un partit amb domini altern en les quals les de Castelló van aconseguir anotar-se els dos primers sets, però les de Xàtiva van lluitar fora mida per a retallar diferències per un clar 14-25 i en el quart set per un ajustat 23-25. Amb les espases enlaire es van emportar el cinqué set per 11-25, en un partit en el qual van ser de menys a més, sent capaços de competir en els moments més complicats.

El segon equip de Xàtiva, que també disputa la fase d’ascens, el Dental Carralero Xàtiva Rojo van cedir per 1-3 contra l’Elx (13-25, 25-22,10-25,11-25). Les xiques de Cecilia Ponce i Laura Molina van competir amb gran esforç contra el líder de la categoria, guanyant en el segon set i lluitant fora mida, davant un rival superior que no ha cedit cap partit.