El projecte d’ampliació incorporarà a aquest centre l’espai que havia estat cedit a Aspromivise

Des de l’Ajuntament de Xàtiva informen que el centre d’Estimulació Primerenca, situat al carrer Músic Fayos 20, preveu una ampliació amb la realització d’una sala multiusos i de dues noves aules, a més d’adequar la resta d’espais i la millora de l’accessibilitat.

El projecte d’ampliació, que està desenvolupant l’arquitecte municipal, incorporarà a aquest Centre l’espai que havia estat cedit a Aspromivise. La regidoria de Benestar Social ha destacat que s’ampliarà l’horari del servei i el nombre de professionals a disposició de les famílies.

Cal recordar que el Centre d’Atenció Primerenca de Xàtiva, porta més de setze anys en funcionament, ofereix tractament assistencial i preventiu a xiquetes i xiquets amb problemes de desenvolupament o risc de patir-los per causes d’origen prenatal, perinatal o postnatal. Els usuaris procedeixen de comarques com ara la Costera, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés i les poblacions més properes de la Ribera Alta.

Durant el passat any 2019 es van atendre un total de 142 xiquetes i xiquets, dels quals 58 es van incorporar al centre el darrer any, mentre que la resta ja rebia tractament anterior. Per a tal fin es va ampliar la plantilla de treballadors amb una terapeuta ocupacional i una psicòloga a mitja jornada, a més d’un conserge.