L’objectiu d’aquest projecte és acostar a municipis de la província de València la Cultura de la Pau

Barxeta acollirà les principals activitats de la segona edició del projecte “València per la Pau”, desenvolupat pel Fons Valencià per la Solidaritat i cofinançat per la Diputació de València, sent l’objectiu d’aquest projecte acostar l’ODS número 16 (Pau, Justícia i Institucions Sòlides) a la població de diferents municipis valencians, conscienciant al voltant de la construcció de societats pacífiques, justes i amb institucions democràtiques que respecten les llibertats i els Drets Humans.

Entre les activitats que es desenvoluparan al municipi de la Costera es troba l’exposició “El Fil de la Por”, la qual vol crear un espai de divulgació i sensibilització, des d’un punt de vista visual, directe i pedagògic, sobre el que hi ha darrere dels desplaçaments forçats de persones refugiades i les responsabilitats que hi tenim els països occidentals, en especial la Unió Europea, amb la finalitat de crear consciència a la ciutadania per posar fi a aquest tipus de violència i reflexionar sobre alternatives basades en la Cultura de la Pau i en la defensa de Drets Humans. Aquesta exposició, que estarà ubicada al Centre Parroquial del municipi (Av. Jaume I, 5) del 25 de setembre al 4 d’octubre amb obertura al públic de manera lliure i gratuïta els dimarts, dimecres i divendres de 17 h a 19 h. A més, aquesta exposició serà visitada, baix la dinamització del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, per l’alumnat de 6é de primària del col·legi Carles Salvador de Barxeta.

Per altra banda, el divendres 1 d’octubre, a les 19:30 h en la planta primera de la Casa de la Cultura de Barxeta (Parc Jaume I, s/n), es projectarà el documental d’investigació “Els Fils del Tauler”, que parla sobre les causes i conseqüències que generen els conflictes bèl·lics. La projecció del documental estarà seguida d’un espai per a la reflexió que comptarà amb la participació de Josep Gayà, director del documental; Claudia García Giraldo, refugiada colombiana; Fatma Salka, refugiada sahrauí; i del públic assistent. “Els Fils del Tauler” ha estat premiat com a millor documental en la categoria de migmetratge documental del Festival Internacional de Cine de la No-Violència Activa. Aquesta jornada, a causa de la situació sanitària actual, comptarà amb assistència limitada i, és per tant que, per a assistir, cal inscriure’s prèviament  telefonant al 96 221 43 13 o enviant un correu electrònic a biblio_barxeta@hotmail.es (indicant nom, cognoms i telèfon).