L’actuació suposa una inversió de 68.000 euros procedents de la Diputació, amb els quals també es complementarà la zona recreativa

L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat les obres de reposició del mur i l’adequació de l’entorn de la Casa de la Llum, emmarcades en el Pla d’Inversions de la Diputació de València 2020-2021. L’obra està duent-se a terme per l’empresa Obrasmed Infraestructuras SL i compta amb un pressupost de 68.000 euros i un període d’execució de 2 mesos.

Com a conseqüència del temporal de pluges «Gloria» del passat any 2020 es va produir un gran lliscament de vessant front a l’edifici municipal de la Casa de Llum, el qual va provocar que s’haguera d’acotar perimetralment per risc de nous despreniments. A més a més, degut al despreniment del talús, el canal que rodeja a les edificacions va quedar cobert per les terres del lliscament.

L’actuació suposa la construcció d’un mur i les obres accessòries per a garantir l’estabilitat del mateix. Aquest mur de contenció serà de formigó armat, amb 55 cm d’espessor, i s’unificarà amb el mur existent. 

També està previst el desbrossament i la neteja de la zona de picnic i recreació, on es col·locaran cinc noves taules de huit places amb els seus corresponents bancs, en una zona d’uns 200 m2.

Segons ha manifestat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, “En breu finalitzarem aquestes obres i està previst ampliar la zona recreativa amb nous elements”.