L’audiovisual és el tercer projecte després dels de la boccia i el colpbol

ASPROMIVISE ha presentat un tercer documental que mostra el potencial inclusiu de l’esport a través de la seua tradicional carrera popular. 

Al llarg de l’any, i utilitzant l’esport com a ferramenta de treball buscant l’objectiu de la inclusió, Aspromivise ha editat dos vídeos en els quals mostra la seua forma de treballar i com vol potenciar la participació en la societat de les persones amb diversitat funcional. Si primer van ser la boccia i el colpbol, en aquest tercer document audiovisual és la Carrera Popular la que pren protagonisme per tal mostrar la importància de l’esport com a mig per donar visibilitat a un sector que vol formar part d’una societat més justa.

Aquest és un documental que s’ha realitzat a partir de la carrera que Aspromivise va celebrar el passat mes de setembre. Un documental amb imatges inèdites i amb una entitat que treballa de manera incansable per donar un espai en la societat a un sector que, malgrat la pandèmia i tots els entrebancs que va superant, sempre té un missatge sobre el qual reflexionar. Un documental que vol donar a conéixer que un esdeveniment com la carrera popular vol tornar als carrers de Xàtiva, i ho vol fer com les edicions anteriors. Per això, aquest document a més de mostrar el missatge que acompanyava a la carrera “No arribem tard a marcar la diferència”, vol donar el missatge que  aquesta primavera, Aspromivise omplirà els carrers del nucli antic de Xàtiva per continuar traballant en aconseguir de Xàtiva una ciutat inclusiva.

Des d’Aspromivise es recalcava que, igual que en els documentals sobre la boccia i el colpbol, “aquest projecte esportiu, subvencionat per la Conselleria d’educació, Cultura i Esports, ha anat creixent a poc a poc des de fa onze anys, i que ja des del 2017 a causa de l’augment i al compromís que hem agafat amb els diferents centres educatius i entitats pretenem arribar a la gent mostrant un missatge clar de que la societat ha de reconéixer les capacitats de les persones. Hem de lluitar per una inclusió real, per a que en un futur no siga necessari parlar d’ella per que serà una realitat. Actes com la carrera en el que la participació activa i vivencial de la societat és una realitat, fan que totes i tots ens adonem que és possible un món millor” El documental editat i produït per Sandra Garcia i Miquel Camarasa ha comptat amb la participació d’Aspromivise, de l’alumnat del Grau de Ciències de l’Activititat Física i l’Esport de la UCV i dels alumnes del CEIP “Taquígraf Martí”. Un preàmbul del que pretén ser la carrera del 2022.