L’audiovisual té com a fil conductor a la boccia i compta amb la participació d’alumnes de l’IES Lluis Simarro

ASPROMIVISE, entitat comarcal que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i de les seues famílies, ha presentat un documental sobre esport inclusiu. Aquest té com a protagonistes a alumnes de l’IES Lluis Simarro de Xàtiva i a jugadors de boccia d’ASPROMIVISE. 

El document audiovisual intenta substituir la presencialitat d’Aspromivise als centres i entitats educatives conseqüència de la situació sanitària que ens està tocant viure. Un document elaborat per provocar reflexions al voltant de la pràctica de l’esport amb persones amb capacitats diferents. Amb la premissa de treballar potenciant les capacitats de les persones i no les seues limitacions el document navega a través d’un esport com la BOCCIA que serveix de fil conductor per posar al descobert diferents temes de reflexió. Temes que serviran per realitzar plantejaments al col·lectiu que s’ha dirigit de que l’esport és una eina de treball on totes i tots tenen cabuda i que si es té en valor les capacitats de les persones els beneficis seran infinits.

Des de fa uns anys Aspromivise ha programat activitats de demostracions d’esport inclusiu als diferents centres educatius de la ciutat , de la comarca i fins i tot del País Valencià. Activitats esportives amb xiquetes i xiquets que han servit també per a sensibilitzar a la població més jove de les capacitats que té el col·lectiu en el que treballa Aspromivise i de donar visibilitat a un sector que demana el protagonisme que li correspon.

El coordinador esportiu d’ASPROMIVISE, David Soler, explica que que “aquest projecte, subvencionat per la Conselleria d’educació, Cultura i Esports, ha anat creixent a poc a poc des de fa 11 anys, però va ser en 2017 degut a l’augment i al compromís que hem agafat amb els diferents centres educatius als que acudim quan li vam donar forma al projecte amb una temporització de totes les activitats realitzades durant el curs acadèmic. Ja a partir del 2018 el projecte va més enllà del temps laboral del centre ocupacional i també més enllà dels àmbits exclusius de l’educació formal ja que les demostracions s’han estès a altres col·lectius receptius d’aquesta forma d’entendre l’esport”.

L’enllaç d’aquest documental és el següent: https://www.youtube.com/watch?v=fi_y2fdnpb8