Aquest projecte audiovisual té el colpbol com a protagonista

ASPROMIVISE ha presentat l’audiovisual “EL COLPBOL, UN ESPORT PER A TOTES”. Aquest segon documental és centra en l’esport del colpbol, un esport que naix amb l’etiqueta d’esport inclusiu i que té com a protagonistes a les alumnes de CEIP Pintor Estruch de Manuel i als jugadors i jugadores de Colpbol d’Aspromivise. Miquel Camarasa i Sandra Garcia han estat els responsables d’aquest segon capítol.

La boccia va ser l’esport protagonista en el primer dels tres capítols en els que compta aquesta campanya de potenciar l’esport per a totes les persones, independentment de les seues capacitats. En aquest segon capítol el colpbol pren protagonisme per tal de treballar en la mateixa línia, intervindre en els espais educatius utilitzant l’esport com a ferramenta per a l’acció en aquest grup de població. Ja es comentava que la pandèmia ha fet canviar la forma d’intervindre de manera inclusiva en ambients educatius, però no la finalitat, ni molt menys el col·lectiu al que va dirigit. La comunitat educativa continua siguent el focus en aquest tipus d’intervencions.

El títol del documental “EL COLPBOL, UN ESPORT PER A TOTES” es veu justificat perquè és un joc que no diferencia ni provoca rebutjos, especialment en la dicotomia entre xics i xiques. La coeducació és un dels pilars fonamentals del Colpbol. Naix com un esport originalment i obligatòriament mixt. Un esport coeducatiu. 

L’enllaç d’aquest documental és el següent: https://www.youtube.com/watch?v=Os7e1KFvKXk