176 atletes s’han concentrat a Les Pereres de Xàtiva

ASPROMIVISE, junt a la coordinadora de centres ocupacionals, COPAVA, organitza un Encontre d’Atletisme per a Persones amb Diversitat Funcional en el que reunirà a més de 170 atletes de 15 centres de tota la província de València.
L’encontre ha començat hui a les 11 del matí a les pistes d’atletisme de les Pereres i ho farà amb les sèries de relleus 4×100. Matí on s’han disputat diferents proves tant oficials com adaptades per a que totes les atletes, independentment de les seues capacitats puguen competir amb altres atletes en igualtat de condicions. Des d’una prova de 800 m fins una de 10 m assitida, hi haurà un ventall de carreres i concursos que ompliran el matí d’aquest dimecres.
Aquest any, tal i com ha succeït en temporades anteriors l’encontre serà un punt de referència per portar endavant un moviment impulsat per la Fundació Trinitat Alfonso i gestionat pel Comité Paralímpic Espanyol. Aquest moviment anomenat Relleu Paralímpic té com a objectiu prioritari fer accessible l’esport a totes aquelles persones que el volen practicar, independentment de les seues capacitats i fer-ho de manera inclusiva a través dels clubs de referència a les diferents ciutats o localitats.. Un programa inclusiu i en el que Aspromivise ha estat un dels referents per posar-lo en funcionament.
Des de la pròpia entitat, organitzadora de la competició, es mostren satisfets per la inscripció de participants i per l’interès que ha mostrat FEDDI, Federació d’esports per a persones amb diversitat funcional intel·lectual, ja que el seu president estarà present al llarg del matí a les instal·lacions de Xàtiva. A més també comptarà amb la col·laboració dels alumnes del mòdul de TSEAS de l’IES de Vallada, per tal de realitzar tasques organitzatives a l’encontre
Així mateix, Sonia Wolski d ‘Aspromivise, ha reivindicat, “la importància de continuar organitzant activitats com aquestes en el nostre col·lectiu. Al final el que aconseguim és motivar a la gent a fer esport, amb totes les repercussions positives que açò comporta per a la persona. Per això des del nostre centre no deixarem mai de fomentar aquestos encontres si tenen com a objectiu final la millora de les persones que hi participen.”