El projecte compta amb la participació de països com Romania, Lituània, Xipre i Grècia

Aspromivise s’agafa de la mà d’un esport com el colpbol per mirar cap a Europa. Un projecte que porta com a títol “Implementació de l’esport del COLPBOL en l’àmbit europeu com una eina per millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional intel·lectual” i en el que junt amb Copava i la UE Colpbol lideraran un treball que té com a finalitat la inclusió de les persones amb diversitat funcional intel·lectual en la societat, en aquest cas a través del Colpbol.

Baix el programa Erasmus +, Aspromivise participa en aquest repte amb el convenciment de què el colpbol és una de les ferramentes més apropiades per demostrar que persones amb capacitats diferents poden compartir esport. L’esport inclusiu és un dels miralls on mirar per avançar en una forma de fer esport més justa.

Països com Romania, Grècia, Lituània i Xipre treballaran al costat d’Aspromivise, la UE Colpbol i Copava sempre mirant cap a la inclusió social i igualtat d’oportunitats a través del colpbol. Un projecte de 2 anys en el que les jugadores i jugadors d d’Aspromivise compartiran experiències amb entitats com la Universitat de Lituània, la Universitat de Craiova de Romania, Escola d’Educació Física I Ciències de l’Esport de la Universitat Pública d’Atenes, Universitat pública de Kaunas a Lituània, el Centre d’Innovació Social de Xipre, ALDO CET o EDRA.

La participació de les persones amb diversitat funcional intel·lectual en els esports és un escenari fructífer per a promoure la inclusió social i Aspromivise vol estar present. Valors com la igualtat i justícia social estaran presents en tot moment en aquest projecte que té com a fil conductor un esport com el colpbol que naix ja com un esport igualitari i a un dels protagonistes una entitat com Aspromivise que sempre porta com a referent la igualtat de les persones.