El poliesportiu Les Pereres de Xàtiva acull unes jornades d’iniciació a l’atletisme per a persones amb diversitat funcional

El pròxim dia 1 de juny, a les 11 del matí, el poliesportiu Les Pereres de Xàtiva acollirà unes jornades d’iniciació a l’atletisme per a persones amb diversitat funcional i en la qual podran participar persones amb discapacitat visual, persones amb dany cerebral adquirit o paràlisi cerebral, persones amb discapacitat física i persones amb diversitat funcional intel·lectual. Aquesta activitat està organitzada per ASPROMIVISE i el Comité Paralímpic.

Celia Mestre, responsable del moviment Relleu Paralímpic, i impulsora d’iniciatives com les d’aquesta jornada manifestava que “l’objectiu final no és altre que les persones que vulguen practicar esport tinguen l’oportunitat de fer-ho, independentment de les seues capacitats. És una forma de donar a conéixer que hi ha entitats com el Comité Paralímpic que treballen en aquesta línia i van més enllà. Han de practicar esport, prop de les seues vivendes i en clubs que ja existeixen per donar-li un caràcter inclusiu i just”.

Les jornades mostraran als i les esportistes interessades les diferents modalitats que existeixen en el programa de proves paralímpiques i serà, per a moltes elles una primera presa de contacte en proves atlètiques en les quals poden tindre un llarg recorregut en la seua vida esportiva.

Des d’Aspromivise es manifestaven satisfets de veure com una entitat com el Comité Paralímpic pensa en Xàtiva per ser seu i referent en l’esport inclusiu, “nosaltres ens creguem molt que les persones facen esport en clubs que ja existeixen i que entitats com Relleu Paralímpic ajuden al fet que aquests clubs acollisquen dins de la seua estructura a persones amb unes capacitats diferents per a que totes puguen practicar l’esport que els agrada de manera conjunta i prop de casa. És un pas molt important que l’esport ofereix per aconseguir una societat més inclusiva i justa”