En l’últim precedent a la temporada 2008-2009 la victòria va ser per la mínima per al CD Olímpic

Demà dissabte és una de les dates assenyalades per als equips de la Costera que militen a la Lligà À Punt Preferent. El Quatre Camins després de moltes temporades tornara a acollir un dels partits més clàssics de la nostra comarca. La UD Canals rep a casa al CD Olímpic.

La jornada 10 d’aquest grup de la preferent sense dubte aquesta marcada per aquest duel, on els d’Esteban Cana arriben al lloc 12 de la classificació amb 10 punts. A l’últim partit de lliga disputat van empatar a 1 davant el Muro a la Llometa. Però les sensacions en les quals arriben els canalins són molt positives, el passat dimecres al partit de La Nostra Copa es van imposar per 4-1 al SIA Benigànim. Tot i que aquell partit també els deixa una nota negativa, Payán un dels jugadors més determinants de l’equip no podrà jugar aquest encontre, ja que va veure la roja directa.

L’Olímpic per la seua part amb 18 punts que el situen com a quart classificat arriba al derbi després de guanyar per la mínima a la SD Sueca en lliga i emportar-se la victòria sobre la gespa en el seu partit de La Nostra Copa davant la UE L’Alcúdia. Per a l’encontre Xavi Candel no podrà comptar amb Enric que es troba en la recta final de la seua recuperació i Pallarés complira l’últim partit de sanció. Per altra part, Víctor Biosca tampoc estarà disponible per al que resta de temporada, després d’abandonar al minut 10 la gespa d’Els Arcs s’ha confirmat que el jugador pateix un trencament del lligament creuat anterior amb afectació al menisc extern.

Un partit en el Canals buscara els 3 punts per situar-se a la zona mitjana-alta de la classificació i l’Olímpic vol seguir engrandint la distancia amb els perseguidors i intentar retallar punts amb els equips capdavanters.

Si donem una ullada enrere ens hem de remuntar fins a la temporada 2008-2009 per reviure en competició oficial aquest partit al Quatre Camins entre els dos equips de la costera. En aquella ocasió la victòria va ser per als de Xàtiva per 0 gols a 1, en un partit marcat per la pluja que no va cèsar al llarg dels 90 minuts. El golejador de l’encontre va ser Miguel Angel Mullor, qui en una de les seues genialitats va marcar des de 35 metres l’únic gol de l’encontre que li va donar la victòria al seu equip. En aquella temporada l’Olímpic va ser campió de lliga a la preferent i el Canals va acabar la competició al quint lloc.

Un derbi amb majúscules amb molta història que demà dissabte a partir de les 16:30 de la vesprada tornara a escriure un nou capitol.