La xativina Maria Ureña participa en la prova dels 10.000 metres

La temporada a l’aire lliure calfa motors amb la celebració, aquest pròxim dissabte, del Campionat d’Espanya de 10.000 metres (absolut-sub23) i 5.000m (sub20-sub18) en la localitat alacantina de Torrevieja. Serà el primer campionat de carreres en pista de la temporada, en el retorn d’aquesta especialitat al tartán després d’un any 2020 en el qual no es va poder celebrar a causa de la pandèmia. 

L’Estadi d’Atletisme Daniel Plaza acull aquest dissabte, 10 d’abril, aquesta edició organitzada per la Federació d’Atletisme de la Comunitat Valenciana juntament amb l’Ajuntament de Torrevieja. Serà la primera vegada en la història, des que aquest campionat es disputa per separat del conjunt de la seua categoria, que se celebreaen terres alacantines. En total es posen en joc huit títols nacionals en les categories absolutes i sub23 sobre la distància de 10.000 metres i sub20 i sub18 sobre la de 5.000 metres. Les proves donaran inici a les 15:30 hores amb un control RFEA en 3.000m obstacles (dones i homes) i, a continuació, i de forma continuada, començarà una emocionant jornada de vesprada on s’aniran celebrant carrera rere carrera fins a l’última prova prevista a les 19.55 hores. Tot el Campionat podrà seguir-se en directe en LaLigaSportsTV. 

L’esdeveniment, en el qual el primordial és la protecció de la salut de totes les persones presents en la instal·lació, comptarà amb estrictes mesures sanitàries i de prevenció contra el COVID-19. L’ús de màscares, obligatòries en totes les instal·lacions, els protocols de neteja, desinfecció i higiene en espais i material de competició, la presa de temperatura en els accessos i la distància de seguretat mínima de 1,5 m en tot l’estadi són algunes de les mesures que es duran a terme. Així mateix, hi haurà un “Equip protecció COVID-19”, la missió de la qual serà vetlar pel compliment del protocol AntiCOVID. 

En la prova femenina dels 10.000 metres hi haurà participació de la nostra comarca. La xativina María Ureña, que aplega amb una marca de 34:32, competirà amb altres 9 atletes entre les quals destaquen la navarresa Maitane Melero, dues vegades campiona d’Espanya de 5.000m metres i que arriba amb una marca personal de 32:27 aconseguida en 2019 en la Copa d’Europa, i la maratoniana Marta Galimany, amb una marca personal de 33:34 també de 2019.