Bons resultats a la primera jornada que posa a l’equip xativí líder de la classificació

El CAX Orientació ha iniciat la temporada 2023 amb les piles molt carregades i en la primera prova d’enguany que corresponia a la Lliga Espanyola d’Orientació a peu (LEO) va aconseguir uns resultats molt bons. El dissabte 4 de febrer, al paratge de la Donzella d’Onil, es disputava la prova de Mitja Distància on l’equip xativí aconseguia la millor puntuació dels clubs de 3ª divisió LEO amb 420’31 punts; per altra banda, el diumenge 5 de febrer, en Llarga Distància en la partida del Plano de Sax, sumava 280’68 punts més.  Al final en la primera prova de la LEO, el CAX Orientació ha aconseguit un total de 700’99 punts i és col·loca en la primera posició de la 3ª Divisió de la LEO.

En la prova del dissabte, cal destacar la participació de l’equip més menuts de l’escoleta d’orientació, Èric Sànchez i Asier Vercher, que acompanyats d’algun adult completaven les proves d’Open Groc. També debutaven Vera Aragón en la categoria U-10 i Martín Aragón en M-12. Entre els adults, Carles Llopis i Edu Reig s’estrenaven en una prova d’orientació en la categoria Open Taronja. Completaven el grup amb Oscar Barberà (M-21A), Edu Sanchis (M-21B), Paco Benito (M-35B), Paco Aragón (M-45), Carles Sànchez (M-45), Vicent Vercher (M-45), Neus Carboneras (F-45) i Domi Fraile (F-45).

El dissabte per la vesprada, els carrers del casc antic de la localitat d’Onil acollia la primera prova de la Lliga Espanyola Sprint. 

El diumenge 5 de febrer, amb  unes temperatures sota zero al començament de la cursa de Llarga Distància, començava la prova en el paratge del Plano de Sax. En l’Open Groc participaren Irene Sanchis, Sofia Sanchis i Inés Aragón; Lucia Cucarella en Open Taronja. Vera Aragón Martín Aragón Domi Fraile, Paco Aragón i Paco Benito participaven de nou en la prova del diumenge i també es va afegir Pepe Prats en la categoria M-40. 

En aquest XII Premi Internacional d’Orientació de la Comunitat Valenciana  – Vila d’Onil participaren més 1.200 orientadors que venien de més de 12 països i es donaren cita més de 100 clubs d’orientació. Al final, 4 corredors del CAX Orientació finalitzaren les tres proves, Paco Aragón (M-45) en el lloc 9é, Vera Aragón (U-10) en la 15ª posició, Domi Fraile (F-45) finalitzava en la 19ª posició Martín Aragón (M-12) en el lloc 23.

L’Activitat per al CAX Orientacio no para

Sense temps de recuperació, el CAX Orientació debutarà en la 1ª LACV /1ª LSE que se celebrarà el diumenge 12 de febrer per terres murcianes, en concret per la localitat de Yecla, i estarà organitzada per el Club Lorca-O.

L’objectiu del CAX Orientació per a la temporada 2023 en la LACV és millorar el 8é lloc de la classificació del 2022. Les piles estan carregades i il·lusió no els falta.

Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació 2022/2023

El CAX Orientació continua amb la promoció de l’esport de l’orientació i el proper dissabte 18 de febrer se celebrarà la 2ª prova de la Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació que es realitzarà en el pati de l’IES Dr. Lluís Simarro i pel parc del C/ Nou d’Octubre. En aquesta prova es podran practicar activitats del Go4orienteering i Correlí i completar recorreguts d’orientació curts i llargs, i poden participar xiquetes i xiquets de les categories incloses en els Jocs Esportius de la CV, des de Pre-benjamins (nascuts en 2016) fins a Juvenils (nascuts en 2005). La Lliga està reconeguda per la Federació de l’Esport d’Orientació de la Comunitat Valenciana (FEDOCV) i comptem amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva, Decathlon Xàtiva i la Clínica Dental Dr. Carralero.

Per a participar en la 2ª prova de la Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació 2022/2023 cal inscriure’s a través d’un formulari que cal escanejar del QR del cartell. Les inscripcions són gratuïtes i cal completar el formulari fins al dijous 16 de febrer a les 15 h.A