CB Genovés, Joventut de Badalona, Bàsquet Saragossa i València Bàsquet seran els equips participants

El divendres comença el Torneig Nacional Júnior Femení de Bàsquet del Genovés, una fita que marcarà la història del club. El divendres a les 17.30, quan el baló es llance a l’aire, el C.B. Genovés haurà donat un pas endavant per aconseguir un club més just. Un torneig que preté convertir-se en un referent en el bàsquet de formació a nivell estatal. Després de l’historial de tornejos que s’han portat a terme al Genovés i de la participació dels millors equips de la categoria, el llistó per al torneig femení es presenta molt alt, i més encara, si tenim en compte tot el que s’ha viscut durant aquestos dos anys de pandèmia a la família del CB Genovés i d’haver suspès un primer intent de torneig femení. Un partit com el Joventut Badalona València Bàsquet obrirà el I Torneig Nacional Júnior Femení de Bàsquet. Dos equips que han iniciat els disset tornejos que s’han disputat al torneig masculí i que donarà peu al debut del primer equip femení del Genovés que disputa un partit, en aquest cas contra el Bàsket Saragossa. 

Els partits continuaran en la maratoniana jornada del dissabte, on es juguen 4 partits, dos en horari de matí i altres dos en horari de vesprada. Ja el diumenge, tindrà lloc el partit per a tercer i quart lloc i la gran final, que està prevista es jugue a les 12 del migdia 

Des del club apunten que ens trobem en una oportunitat que ofereix el bàsquet per aconseguir una societat més justa, i les protagonistes són les jugadores dels quatre equips. Joventut, València BC, Bàsquet Saragossa i el C.B. Genovés mostren un missatge molt potent amb una lectura educativa: “L’esport és una ferramenta per a educar i a més diverteix”. Imma Ballester, la capitana de l’equip sènior que participarà al torneig comentava que “El bàsquet és una poderosa eina de transformació de la societat i en el C.B. Genovés som conscients del paper rellevant que juguem també en la lluita per la igualtat de gènere”. “Amb l’esport podem ser referents per llevar actituds i estereotips que van en contra del que pretén ser el C.B. Genovés”.