La segona posición es per a Gael Fraile, del Col·legi Claret, i la tercera plaça per a Sofia Sanchis, del CEP Gozalbes Vera

La Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació està organitzada pel CAX Orientació i compta amb el suport de la Federació de l’Esport d’Orientació de la Comunitat Valenciana va començar el passat 3 de desembre en el pati del CEP Gozalbes Vera i pel Jardí de la Pau. La competició està dins dels Jocs Esportius de la CV  i poden participar xiquetes i xiquets de les categories de Pre-benjamins fins a Juvenils.

Dels quasi 50 alumnes que van participar en la 1ª prova, cal destacar que l’escola amb més participants fou el Jacint Castenyeda. Els pre-benjamins i benjamins realitzaren els recorreguts del correlí i la cursa curta on tots els participants van aconseguir un total de 40 punts ja que els finalitzaren i no van errar en cap de les balises. En les categories d’aleví, infantil, cadet i juvenil tenien que completar el recorregut curt i, en el recorregut llarg, calia passar per totes les balises en orde i aconseguir-ho en el menor temps possible ja que la cursa estava cronometrada.

Per obtenir la classificació, cada recorregut (correlí i curt) complet i sense errors eren 20  punts i per cada errada es restava 1 punt. En les proves cronometrades (recorregut llarg) la classificació es determinava pel temps total obtingut en la cursa i s’assignava 100 punts al primer classificat, 95 al segon, 91 al tercer, 88 al quart, 86 al cinquè, i a partir del sisé es concedia a cada corredor un punt menys, així quedaria 85 al sisè, 84 al seté, 83 al huité i així successivament. En cas d’errades en el recorregut llarg, es descomptaven 5 punts per cadascuna abans de comptabilitzar el temps.

Al final de la jornada, i una vegada comprovades les targetes de control de pas per cada balisa i els temps realitzats, la classificació de la Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació 2022/2023 ha quedat de la següent manera:

Arnau Benito, del col·legi Martínez Bellver, aconseguia la 1ª posició amb un total de 115 punts; Gael Fraile, del Col·legi Claret, en 2ª posició amb 111 punts; i, Sofia Sanchis, del CEP Gozalbes Vera, en 3r lloc amb 108 punts. 

La segona prova de la Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació 2022/2023 serà el dissabte 18 de febrer de 2023.