El músic, en la seua joventut tocava la bandúrria en la rondalla dels cors i danses de Xàtiva

El músic Manolo Miralles, un dels membres fundadors del grup Al Tall, va morir aquest dissabte passat a València. L’artista, nascut a Xàtiva l’any 1952, ha protagonitzat una trajectòria que el va convertir en un dels referents de la música tradicional valenciana. L’any 1975 va crear al costat de Vicent Torrent i Miquel Gil la formació Al Tall, al costat dels quals va destacar en la labor de recuperació i difusió de la música d’arrel valenciana. Va ser defensor de la música en valencià i president 18 anys, des de la seua creació en 2005, del Col·lectiu Ovidi Montllor. 

En la seua joventut tocava la bandúrria en la rondalla dels cors i danses de Xàtiva. Després de cantar en solitari com a cantautor, en 1973, va conéixer Vicent Torrent i Miquel Gil, amb els quals va fundar Al Tall, grup amb el qual va compondre cançons ja històriques com “Lladres que entreu per Almansa” o “Tio Canya”. 

Un gran nombre de personatges del món de la cultura i la política, en assabentar-se la seua defunció, han expressat la seua pesar mitjançant les xarxes socials, entre ells, Ximo Puig, Elena Cebrian, Pau Alabajos, Xavi Sarrià, Pep Gimeno Botifarra, Vicent Torrent, Miquel Gil, Rafa Xambó, Joan Francesc Mira, Verònica Cantó, Mara Aranda o Feliu Ventura, entre d’altres.