El model porta a porta es regeix per un calendari marcat en el qual, cada dia, els veïns i veïnes trauran amb les cubetes el fem que corresponga

El pròxim 4 de desembre Aiacor i les urbanitzacions de Mirabolvens i la Serratella iniciaran el sistema de recollida selectiva de residus mitjançant el sistema porta a porta. Aquest divendres tindrà lloc una xarrada informativa on es recordarà a tots els veïns i veïnes el funcionament d’aquest sistema de recollida, així com es donarà el calendari de dipòsit de residus. Totes aquelles persones que no disposen del material, que se’ls va proporcionar prèviament, podran demanar-ho en aquesta reunió. 

A més a més, els dies 5, 11 i 18 de desembre els educadors ambientals, que facilita de manera gratuïta el COR, es trobaran durant les primeres hores de la posada en marxa del servei, assessorant i vigilant que funcione aquest tipus de recollida. 

El regidor de Medi Ambient, Ricardo Carbonell, ha declarat que “aquest sistema posa el focus en cada veí i veïna, perquè són ells qui inicien el canvi cap a la reducció de la fracció resta que tants problemes genera econòmicament i ambientalment”. “Es tracta d’adaptar-nos progressivament a la nova llei de residus que estableix Europa, amb el compliment de la separació selectiva de residus, i en especial de la fracció resta”. Com a novetat, també s’instaurarà les illes d’emergència de resta, en el que cada veí i veïna podrà dipositar aquest tipus de residu quan ho necessite. 

El model porta a porta es regeix per un calendari marcat en el qual, cada dia, els veïns i veïnes trauran amb les cubetes el fem que corresponga. 

L’objectiu principal d’aquest pla és arribar a les xifres de recollida que marca el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana. Aquest estableix un mínim del 67% en reciclatge i del 50% en bioresidus.