Els organitzadors auguren un 700 participants en la prova, que està dividida en quatre modalitats diferents

El proper diumenge 8 de març, a partir de les 8:45 hores, tindrà lloc la V edició de la carrera per muntanya Perimetrail Rett a la Serra Vernissa, organitzada pel Club Trail Serra Vernissa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva. L’eixida tindrà lloc a la Plaça del Mercat i els beneficis de la prova aniran a parar a l’Associació Espanyola del Síndrome Rett, especialment a la xiqueta Ainhoa, que pateix aquesta malaltia.

Els organitzadors auguren un 700 participants en la prova, que està dividida en quatre modalitats diferents. Primerament tindrà lloc la carrera de trail de 22 kilòmetres, amb 1.700 m de desnivell positiu, que començarà a les 8:45. Altra de les opcions serà la carrera curta Trail Sprint, de 12 km i un desnivell positiu de 750 metres, i que s’iniciarà a les 9:30. D’altra banda, a les 10 del matí es produirà l’eixida del Canicross, i a continuació serà el torn dels prop de 300 marxadors. Aquestes dues últimes proves recorreran un mateix circuit de vora 8 quilòmetres. Les distintes aplegades estan previstes, a la Plaça del Mercat (lloc també d’eixida) a partir de les 10:30 del matí.

Aquesta prova, que té un preu de 17 euros per als corredors dels dos trails i de 14 euros per als participants del canicross i de la marxa, ofereix un recorregut especial amb uns magnífics paisatges i amb valor històric. L’itinerari passa per tota la serra del Castell, el Calvari, la Penya Roja, la Solana, la Serra Vernissa amb la Creueta i el Vèrtex Geodèsic, la penya Sant Dídac i les Llomes Planes. A més a més, l’entrada a la meta comptarà amb un bell recorregut pel casc antic de la ciutat, baixant des de la Porta dels Socors, a través de la Nevera, l’Ermita de Sant Josep i l’Ardiaca, fins aplegar a la Plaça del Mercat.